Forumul Sporting Chance începe miercuri la Geneva

Forumul Sporting Chance (SCF23) se desfăşoară în 5 şi 6 decembrie şi va reuni toate părţile interesate din ecosistemul sportiv la Palais des Nations din Geneva pentru a discuta despre viitorul sportului şi drepturile omului.

38 afișări
Imaginea articolului Forumul Sporting Chance începe miercuri la Geneva

Sursa foto: sporthumanrights.org

SCF23 coincide cu cea de-a 75-a aniversare a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului (DUDO) şi cu cea de-a 5-a aniversare a Centrului pentru Sport şi Drepturile Omului (CSHR). SCF23 face parte în mod oficial din iniţiativa "Drepturile omului 75" a Naţiunilor Unite, o iniţiativă care durează un an pentru a comemora aniversarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

SCF23 va explora strategii inovatoare şi noi forme de acţiune colectivă pentru a promova respectarea drepturilor omului în lumea sportului. Ca o contribuţie la iniţiativa "Drepturile omului 75", SCF23 îşi va lua angajamente care vor contribui la modelarea următoarelor decenii de sport responsabil.

Forumul Sporting Chance este organizat de Centrul pentru Sport şi Drepturile Omului şi este co-găzduit de Organizaţia Internaţională a Muncii, Biroul ONU pentru Drepturile Omului, Biroul Naţiunilor Unite din Geneva şi Guvernul Elveţiei, cu sprijinul Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă.

Directorul executiv al CSHR, Mary Harvey, a declarat: "Suntem încântaţi să primim părţile interesate din toate părţile ecosistemului sportiv la Geneva pentru Forumul Sporting Chance. Avem o listă extraordinară de vorbitori care abordează subiecte critice precum leadershipul transformaţional, nedreptatea rasială, sportul feminin şi eliminarea abuzurilor - şi fiţi atenţi la invitatul nostru foarte special pe 5 decembrie."

Lansat în iunie 2018, CSHR lucrează pentru o lume a sportului care respectă pe deplin drepturile omului prin schimbul de cunoştinţe, prin consolidarea capacităţilor şi prin întărirea responsabilităţii tuturor actorilor din ecosistemul sportiv prin acţiuni colective. Prima patroană a Centrului este Mary Robinson, fostă preşedintă a Irlandei şi fost Înalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici