Fost medic al naţionalei Franţei: Mai mulţi jucători au avut analize suspecte de sânge la CM-1998

Mai mulţi jucători din echipa Franţei au avut analize suspecte de sânge, chiar înainte de câştigarea Cupei Mondiale din 1998, scrie, miercuri, Le Parisien, bazându-se pe afirmaţi ale fostului medic al francezilor.

18 afișări
Imaginea articolului Fost medic al naţionalei Franţei: Mai mulţi jucători au avut analize suspecte de sânge la CM-1998

Fost medic al naţionalei Franţei: Mai mulţi jucători au avut analize suspecte de sânge la CM-1998 (Imagine: Montaj Foto)

"Analizele de sânge au arătat anomalii la mai mulţi jucători chiar înainte de Cupa Mondială din 1998. Puteam avea suspiciuni mari când am aflat de echipele la care jucau unii fotbalişti, în special cei din campionatul Italiei", scrie medicul Jean-Pierre Paclet, în cartea "Implozia", ce va apărea joi.

Într-un interviu acordat jurnalului, medicul a precizat că nu face să spună decât ceea ce toată lumea ştia. "Nu am inventat nimic. Un nivel ridicat de hematocrit nu înseamnă că a luat EPO. Cum nu au existat dovezi, nu ne-am deranjat", a spus Paclet.

"Totuşi, este de notorietate că în acea vreme existau astfel de practici la limită la Juventus", unde jucau Zinedine Zidane şi Didier Deschamps, susţine Paclet.

Medicul, care nu era în funcţie la naţionala Franţei în 1998, scrie în cartea sa: "Nu ştiu ce aş fi făcut în locul lui Jean-Marcel Ferret, medicul din acea vreme. Era un caz grav".

Ferret a comentat, tot în le Parisien, afirmaţiile lui Paclet: "Nu am găsit nimic. Au existat două uşoare anomalii la nivelul hematocritului, însă erau legate de oboseala din campionat".

Potrivit lui Paclet, Ferret ar fi fost obligat să ascundă aceste informaţii: "În final a câştigat statul. Era mai puternic decât toţi. Nu se putea face nimic. Şi apoi, în acel an, a existat o creşetere pentru ţară...Nu se ştie ce s-ar fi putut găsi dacă s-ar fi făcut analize amănunţite".

"Nimeni nu mi-a impus nimic. Am conştiinţa liniştită. Paclet să se uite în ograda lui", a menţionat Ferret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici