Foşti jucători ai Jiului ameninţă că îl vor acţiona în justiţie pe Alin Simota

Foştii jucători ai echipei Jiul, Valentin Stancu şi Mircea Ilie, au ameninţat că îl vor acţiona în justiţie pe patronul grupării din Petroşani, Alin Simota, ca urmare a acuzaţiilor pe care acesta le-a formulat la adresa lor.

27 afișări
Imaginea articolului Foşti jucători ai Jiului ameninţă că îl vor acţiona în justiţie pe Alin Simota

Foşti jucători ai Jiului ameninţă că îl vor acţiona în justiţie pe Alin Simota (Foto) (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Cei doi jucători sunt acuzaţi de Alin Simota că ar fi pariat pe jocurile echipei Jiul.

"Dacă mai continuă cu astfel de acuzaţii o să-l dau în judecată pentru că mi-a făcut destul rău. Din cauza celor spuse de el în presă, că aş fi pariat pe echipă, nu am fost primit la un club. La casa de pariuri pe care au am avut-o la Vulcan nici măcar nu se paria pe Liga a II-a. Dacă a avut îndoieli în ceea ce mă priveşte, nu văd de ce ne-a mai băgat să jucăm. De ce nu m-a exclus din lot atunci când a simţit ceva. Spune că va aduce probe. Ce probe să aducă? Pentru că nu are ce probe să aducă în ceea ce mă priveşte", a declarat Vali Stancu.

La rândul său, Mircea Ilie a precizat că îl va acţiona în judecată pe Simota. "Am jucat la Jiul fără bani. Dacă jucam la pariuri atunci de ce m-am împrumutat la prieteni. Plus că eu nu am stat la stadion, m-am mutat într-un apartament cu Cornel Gheţi. E o mizerie ceea ce spune Alin Simota. Am dat cele mai multe goluri în tur mi-am făcut datoria faţă de această echipă şi drept răsplată sunt terfelit în presă. Să-i fie ruşine pentru că face astfel de afirmaţii la adresa noastră. Să-şi vadă de treburile lui şi să nu dea vina pe noi pentru a se scoate el. Să tacă din gură pentru că nu are ce dovezi să aducă. Numai prostii debitează acest Simota. Dacă ne-a acuzat de ce ne-a mai băgat să mai jucăm. Din cauza lui nu ne mai putem găsi echipe. Este incredibil ceea ce face el", a precizat Mircea Ilie.

Alin Simota a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, de ce Jiul este pe cale să se retragă din campionatul Ligii a II-a. Patronul grupării din Petroşani a precizat că renunţă la această echipă din două motive: lipsa de implicare a autorităţilor locale şi flagelul care macină fotbalul de câţiva ani buni, respectiv casele de pariuri.

"Vreau să trag un semnal de alarmă vizavi de implicarea zero a factorilor locali. De doi ani nu am simţit niciun sprijin din partea factorilor locali, iar al doilea aspect îl reprezintă protestul împotriva jucătorilor ciudaţi. Valentin Stancu era proprietar de casă de pariuri în Vulcan. Era coleg cu Mircea Ilie şi Mihăiţă Gheorghe. Nu am date certe că ultimii doi aveau pariau, dar ei stăteau în cameră cu el şi erau total deconectaţi de la partide. Am avut meciuri dubioase cu Universitatea Cluj, Deva şi atunci am ajuns la decizia că nu mai are rost să pierd bani cu astfel de jucători. Dacă cineva se va sesiza, le vom sta la dispoziţie cu date, dar până acum nu am fost contactat de nimeni din Federaţia Română de Fotbal", a spus Simota la un post de radio.

În luna noiembrie a anului trecut, Alin Simota a anunţat că jucătorul Valentin Stancu va fi exclus din lot deoarece a deţinut o casă de pariuri în Vulcan. "Sunt jucători în cadrul clubului care au case de pariuri. Aşa ceva nu se poate. Stancu Valentin a avut până acum două săptămâni casa lui de pariuri în Vulcan. El va fi exclus din lot. Vom lua măsuri radicale, pentru a face curăţenie", a spus Simota atunci.

Valentin Stancu a recunoscut că a deţinut o casă de pariuri, însă a precizat că nu a pariat pe jocurile echipei Jiul.

Gruparea Jiul Petroşani este pe cale să se retragă din campionatul Ligii a II-a, dat fiind faptul că Alin Simota nu îşi permite să plătească cei peste 100.000 de euro, bani către cei 13 jucători care au câştigat litigiile cu gruparea petroşeneană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici