Fostul antrenor de box amator, Adrian Teodorescu, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani

Adrian Teodorescu, fostul antrenor sub îndrumarea căruia pugilistul Lennox Lewis a cucerit titlul de campion olimpic în 1988, la Seul, a încetat din viaţă la vârsta de 73 ani, anunţă presa din Canada.

363 afișări
Imaginea articolului Fostul antrenor de box amator, Adrian Teodorescu, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani

Fostul antrenor de box amator, Adrian Teodorescu, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Teodorescu a încetat din viaţă la un spital din Toronto, din cauza unei forme de cancer al sângelui. Boxerul canadian Mandy Bujold a căutat să facă câteva schimbări după evoluţia dezamăgitoare de la Jocurile Olimpide de la Londra, din 2012 şi a început să colaboreze cu Adrian Teodorescu, unul dintre cei mai mari antrenori de box amator din lume, iar rezultatele s-au văzut imediat în evoluţia sa.

"A fost diferit de ceilalţi antrenori", a declarat Bujold, care a câştigat Jocurile Panamericane în 2015 şi a terminat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Rio din această vară. "M-am plimbat prin toată lumea. Am fost în foarte multe săli de antrenament. Nicăieri nu am văzut un antrenor precum Adrian Teodorescu".

Tehnicianul român, care l-a ajutat pe Lennox Lewis să câştige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, a pregătit mai mulţi sportivi canadieni. Un purtător de cuvânt al Federaţiei de Box din Canada a anunţat decesul lui Teodorescu, confirmat şi printr-un anunţ postat pe pagina de twitter.

"Trebuie să anunţăm cu mare amărăciune dispariţia lui Adrian Teodorescu. Performanţele reuşite în boxul mondial nu vor fi niciodată uitate."

Adrian Teodorescu s-a născut în Constanţă şi a fost un boxer renumit în România, după care a devenit antrenor. Teodorescu a plecat în Canada în 1983 şi s-a stabilit în Toronto, unde mai târziu şi-a deschis propriul club de box. De asemenea, tehnicianul l-a ajutat pe Egerton Marcus să câştige medalia de argint la categoria semi-mijlocie în 1988, tot la Seul. Teodorescu l-a pregătit şi pe Mark Leduc, care a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992.

"El a reuşit să imprime aşa numitul stil european boxerilor din America de Nord. Este o pierdere importantă pentru box şi pentru întreaga lume", a spus şi fiul acestuia, Armand Teodorescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici