Lupul dacic, pe tricoul României la Campionatul European de handbal feminin din Suedia

Naţionala de handbal feminin a României va aborda Campionatul European din Suedia, programat în perioada 4-18 decembrie, cu un nou echipament, se arată într-un comunicat de presă remis joi pentru MEDIAFAX de Federaţia Română de Handbal. Designul, construit în jurul tricolorului şi al lupului dacic.

1297 afișări
Imaginea articolului Lupul dacic, pe tricoul României la Campionatul European de handbal feminin din Suedia

Lupul dacic, pe tricoul României la Campionatul European de handbal feminin din Suedia

Pe partea din faţă, tricoul are un lup dacic stilizat, iar pe mâneci sunt solzii de pe coada lupului dacic, în culorile steagului României. "E un dac în fiecare dintre noi, handbalul scoate dacul din tine. Este un echipament cu care ne mândrim, plin de simbolurile pe care vrem să le promovăm. Încercăm cu ajutorul lupului dacic să scoatem dacul din fiecare român şi în acelaşi timp este o invitaţie pentru suporterii români din ţară, Suedia şi întreaga Scandinavie să vină alături de echipa României la meciuri şi să o susţină", este mesajul preşedintelui Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Înainte de plecarea spre Suedia, jucătoarele au realizat o şedinţă foto cu noul echipament. "Îmi place acest echipament şi sper să ne poarte noroc. Avem o grupă grea, dar am mare încredere în echipa noastră. Am un sentiment de optimism, atmosfera în echipă este OK, fetele tinere sunt foarte motivate să demonstreze că merită să joace la o asemenea competiţie şi cred că toţi aceşti factori vor contribui la un rezultat bun. În Danemarca am avut mulţi fani în tribune şi sper să avem alături de noi suporterii şi în Suedia", a declarat Gabriella Szucs.

Lotul României pentru Euro 2016:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska;

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica;

Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs;

Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo;

Interi dreapta: Melinda Geiger, Laura Popa;

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu;

Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea.

România va juca la Euro, la Helsinborg, în grupa D, alături de Norvegia, luni, 5 decembrie, Rusia, miercuri, 7 decembrie, şi Croaţia, vineri, 9 decembrie. Primele trei echipe se vor califica în
grupa II principală, unde vor juca pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din grupa C: Ungaria, Muntenegru, Danemarca şi Cehia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici