Fostul baschetbalist Kareem Abdul-Jabbar are statuie la Los Angeles

O statuie a lui Kareem Abdul-Jabbar, cel mai bun marcator din istoria NBA, a fost inaugurată, vineri, în faţa Staples Center, sala unde îşi dispută meciurile Los Angeles Lakers.

197 afișări
Imaginea articolului Fostul baschetbalist Kareem Abdul-Jabbar are statuie la Los Angeles

Kareem Abdul-Jabbar (Imagine: Twitter)

Abdul-Jabbar, în vârstă de 65 de ani, a fost prezent la inaugurare lângă mai mulţi dintre coechipierii săi alături de care a câştigat cinci titluri cu Lakers în anii '80. El a mai câştigat şi un titlu NBA cu Milwaukee în 1971. Statuia care îl prezintă pe sportiv are 4,5 metri şi 600 de kilograme.

Kareem Abdul-Jabbar, născut Lew Alcindor, a marcat 38,387 puncte în 1560 meciuri NBA (1969-1989). El a fost desemnat de şase ori cel mai bun jucător (MVP) din NBA.

Statuia lui Abdul-Jabbar a fost plasată în apropiere de cele ale altor personalităţi sportive ale oraşului Los Angeles, cum ar fi baschetbaliştii Magic Johnson şi Jerry West, hocheistul Wayne Gretzky şi pugilistul Oscar De La Hoya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici