Fostul boxer ucrainean Wladimir Klitschko cere CIO interzicerea sportivilor ruşi

Fostul boxer ucrainean Wladimir Klitschko, fost campion mondial la categoria grea la box, a cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să interzică sportivii ruşi, în urma invaziei ruseşti în ţara sa natală.

130 afișări
Imaginea articolului Fostul boxer ucrainean Wladimir Klitschko cere CIO interzicerea sportivilor ruşi

Fostul boxer ucrainean Wladimir Klitschko cere CIO interzicerea sportivilor ruşi

Organismele mondiale de guvernare sportivă au luat măsuri pentru a suspenda sportivii ruşi şi belaruşi de la începutul invaziei din februarie, în timp ce CIO a recomandat ca sportivii să nu participe la competiţii internaţionale sau să concureze sub un steag neutru.

Wladimir Klitschko, al cărui frate Vitali este primarul Kievului, s-a înrolat în armata de rezervă ucraineană la scurt timp după ce Rusia a lansat invazia în Ucraina.

"CIO ar trebui să interzică echipa rusă acum. Războiul se desfăşoară acum, nu pot participa la următoarele Jocuri Olimpice, nu pot participa la niciun eveniment atletic, deoarece acest război este reprezentat de Rusia", a declarat el la emisiunea „Piers Morgan Uncensored" de pe Fox Nation, citată de Reuters.

„Acţiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. Izolarea, iar această izolare vorbeşte mai tare decât orice cuvânt sau orice replică, pentru că izolarea este dureroasă."

Membrii ruşi ai CIO au primit luni permisiunea de a participa la sesiunea CIO din această săptămână, organismul olimpic afirmând că aceştia nu sunt reprezentanţi ai ţării lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici