Fostul internaţional Gică Popescu, despre experienţa trăită după gratii: Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul, să îţi reevaluezi priorităţile

Fostul internaţional român Gheorghe Popescu, în vârstă de 49 de ani, acordat un interviu publicaţiei catalane Sport, în care a vorbit, printre altele, despre experienţa trăită în perioada în care a fost la închisoare în România.

524 afișări
Imaginea articolului Fostul internaţional Gică Popescu, despre experienţa trăită după gratii: Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul, să îţi reevaluezi priorităţile

Fostul internaţional Gică Popescu, despre experienţa trăită după gratii: Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul, să îţi reevaluezi priorităţile

”A fost complicat. Nu-mi place să vorbesc despre asta, pentru că nu vreau să vorbesc de rău despre ţara mea. Există o vorbă în România: ce nu te omoară te face mai puternic. Mă rezum la asta. Înainte eram deja un tip puternic. Imaginaţi-vă cum sunt acum, sunt mult mai puternic. Este clar că au fost incorecţi cu mine. A fost greu, dar am încercat să primesc totul cât pot de bine, aproape ca şi cum ar fi fost o glumă de prost gust.

Am fost eliberat mai repede datorită cărţilor scrise, despre planurile mele de a fi preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Însă nimeni nu îmi va putea da acel timp înapoi. Familia mea a suferit, dar m-a susţinut mereu, cu răbdare. Cel mai rău este că tatăl meu nu a suportat situaţia şi după două luni a suferit un atac de cord şi a murit. Închisoarea te ajută să îţi regândeşti întreg universul, să îţi reevaluezi priorităţile”, a declarat Gheorghe Popescu pentru Sport.

”Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti”, ”Personalitatea sportivului, condiţie obligatorie pentru succesul în sport”, ”Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar” şi ”Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară”, sunt cărţile scrise de către Gică Popescu în perioada petrecută după gratii.

Gheorghe Popescu a evoluat la FC Barcelona în perioada 1995-1997, perioadă în care a fost şi căpitan de echipă. Pe Camp Nou, fostul internaţional şi-a trecut în palmares o Cupă a Regelui Spaniei, o Supercupă a Spaniei şi o Cupa Cupelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici