Fostul medic al echipei de gimnastică din SUA, acuzat de abuz sexual de două foste gimnaste

Fostul medic al echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, Larry Nassar (53 de ani), este acuzat de abuz sexual împotriva a două foste gimnaste, printre care şi o campioană olimpică, informează publicaţia americană Indianapolis Star, citată de The Guardian.

3541 afișări
Imaginea articolului Fostul medic al echipei de gimnastică din SUA, acuzat de abuz sexual de două foste gimnaste

Fostul medic al echipei de gimnastică din SUA, acuzat de abuz sexual de două foste gimnaste

Numele fostei campioane olimpice nu a fost făcut public, dar, potrivit sursei amintite, aceasta a susţinut într-un proces civil, săptămâna trecută, că doctorul Larry Nassar a abuzat-o sexual între 1994 şi 2000, perioadă în care era minoră. Fosta sportivă a precizat că liderii gimnasticii din Statele Unite ale Americii ştiau de faptele lui Nassar, însă au preferat să le ignore.

Cea de-a doua fostă gimnastă este Rachel Denhollander, în vârstă de 31 de ani, care l-a denunţat pe Nassar în august 2016. Într-un interviu pentru Indianapolis Star, Denhollander a afirmat că a fost abuzată de fostul medic în timpul tratamentelor medicale, în 2000.

Larry Nassar a respins, prin intermediul avocatului său, acuzaţiile de abuz sexual şi a spus că îşi va apăra nevinovăţia în instanţă.

"Doctorul Nassar respinge acuzaţiile făcute de gimnaste sau de oricine altcineva. Este mândru de cei 29 de ani de activitate voluntară în cadrul echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii şi plănuieşte să îşi apere dreptatea în instanţă", se arată într-un comunicat de presă emis de avocatul medicului, conform The Guardian.

USA Gymnastics a emis de asemenea un comunicat de presă: "Imediat după ce a aflat de plângerile sportivilor cu privire la doctorul Nassar, în vara anului 2015, Steve Penny, preşedintele USA Gymnastics, a informat autorităţile. Totodată, l-am demis pe doctorul Nassar, iar acesta nu mai face parte din echipa de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, care a cooperat în totalitate autorităţile".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici