Venus Williams şi Simone Biles resping acuzaţiile de dopaj după ce baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping a fost spartă de un grup de hackeri

Sportivele Venus Williams şi Simone Biles s-au declarat nevinovate, după ce un grup de hackeri care a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping susţine că americancelor li s-a permis să se dopeze. Serena Williams, învinuită şi ea, nu a făcut deocamdată vreun comentariu.

2153 afișări
Imaginea articolului Venus Williams şi Simone Biles resping acuzaţiile de dopaj după ce baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping a fost spartă de un grup de hackeri

Venus Williams şi Simone Biles resping acuzaţiile de dopaj după ce un grup de hackeri a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping

Jucătoarea de tenis Venus Williams, în vârstă de 36 de ani, admite că a primit excepţii de uz terapeutic din cauza unor probleme medicale, dar precizează că a respectat întotdeauna instrucţiunile de antidoping.

"Am fost dezamăgită să aflu că datele mele medicale, confidenţiale, au fost compromise de hackeri şi publicate fără permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite de programul antidoping din tenis şi mi s-au acordat excepţii de uz terapeutic. Aplicarea pentru excepţii de uz terapeutic în cadrul programului antidoping din tenis presupune un proces strict, la care am aderat atunci când au apărut probleme medicale. Excepţiile postate în raportul hackerilor sunt examinate de un grup de medici independenţi şi anonimi şi aprobate pentru motive medicale bine întemeiate. Sunt una dintre cele mai mari susţinătoare ale menţinerii unui înalt nivel de integritate în sport şi sunt foarte bine învăţată să urmez instrucţiunile WADA, USADA, ITF şi ale programului antidoping din tenis", a declarat Venus Williams, prin intermediul unui comunicat de presă.

Medaliată de patru ori cu aur la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Simone Biles, în vârstă de 19 ani, susţine că suferă de ADHD, o boală care îi afectează atenţia, şi că urmează un tratament din această cauză.

"Am ADHD şi iau medicamente din această cauză de când sunt mică. Cred într-un sport curat, am respectat întotdeauna regulile şi voi continua să fac acest lucru pentru că sportul curat este esenţial şi este important şi pentru mine. Nu îmi este ruşine că am ADHD şi că iau medicamente din acest motiv", a scris Biles pe pagina personală de Twitter.

Un grup de hackeri ruşi, numit Fancy Bear, a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) şi susţine că mai multor sportivi din Statele Unite ale Americii, printre care surorile Serena şi Venus Williams, precum şi Simone Biles, li s-a permis să concureze dopaţi la Jocurile Olimpice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici