Fostul număr unu mondial Naomi Osaka ţinteşte un loc la Jocurile Olimpice de la Paris

Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a dat naştere primului ei copil în iulie şi nu a mai jucat în circuit din 2022.

74 afișări
Imaginea articolului Fostul număr unu mondial Naomi Osaka ţinteşte un loc la Jocurile Olimpice de la Paris

Fostul număr unu mondial Naomi Osaka ţinteşte un loc la Jocurile Olimpice de la Paris

Internaţionalele de tenis de la Brisbane se desfăşoară între 31 decembrie şi 7 ianuarie.

"Cu siguranţă vreau să câştig mai multe turnee de Grand Slam şi cred că vreau să petrec mai mult timp la Roland Garros şi Wimbledon şi să joc la Jocurile Olimpice de la Paris", a declarat Osaka, citată de BBC Sport.

"Vreau să fiu cineva care înţelege mult mai mult jocul. La primul capitol al tenisului meu, am cam scăpat fiind doar eu însămi şi jucând cu instinctele mele."

Osaka, de patru ori campioană de Grand Slam, care a avut mai multe pauze din cauza unor probleme de sănătate mintală, a reprezentat Japonia la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a pierdut în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova, în turul trei, în două seturi.

Ea a născut-o pe fiica sa Shai în iulie, iar în noiembrie a anunţat că intenţionează să joace la Brisbane, în timp ce se pregăteşte pentru Australian Open.

"Îmi cam place sentimentul de a avea responsabilitatea de a avea grijă de Shai şi de a vrea să o arăt în jurul lumii. Mă simt mai mult ca şi cum aş juca pentru ea".

Cel mai recent triumf de Grand Slam al japonezei a fost la Australian Open în 2021, al doilea titlu pe Melbourne Park după cel din 2019, ea mai câştigând şi US Open în 2018 şi 2020.

În mai 2021, după ce s-a retras de la Openul Franţei, Osaka a dezvăluit că a "suferit lungi episoade de depresie" de la câştigarea primului său titlu major la US Open în 2018.

Ea a luat anterior pauze de la tenis pentru a-şi prioritiza sănătatea mintală şi a vorbit deschis despre problemele cu care s-a confruntat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici