Fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin se luptă cu guvernul britanic pentru a-şi relansa cariera

Fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin se luptă cu sancţiunile impuse de guvernul britanic în urma invaziei din Ucraina, în încercarea de a-şi relansa cariera de pilot.

90 afișări
Imaginea articolului Fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin se luptă cu guvernul britanic pentru a-şi relansa cariera

Nikita Mazepin a fost abandonat în martie anul trecut de echipa sa Haas, care a rupt şi legăturile cu sponsorul său principal, Uralkali, un producător rus de îngrăşăminte controlat atunci de tatăl său, oligarhul de origine belarusă Dmitri Mazepin.

Ambii au fost sancţionaţi ulterior de Uniunea Europeană - care l-a descris pe Dmitri Mazepin ca fiind "un membru al cercului apropiat" al lui Vladimir Putin -, precum şi de Marea Britanie şi Canada.

Nikita Mazepin, în vârstă de 24 de ani, încearcă să anuleze sancţiunile britanice pentru a putea negocia cu echipele de Formula 1 pentru a reveni în acest sport în 2024.

Marea Britanie i-a impus lui Mazepin o îngheţare a activelor şi o interdicţie de călătorie, despre care avocaţii săi au declarat miercuri la Înalta Curte din Londra că îl împiedică să negocieze cu echipele.

Avocatul său, Rachel Scott, a declarat că Mazepin a dorit ca contestaţia sa să fie audiată "de urgenţă", din cauza necesităţii de a dezvolta o relaţie cu personalul echipelor înainte de sezonul 2024, dacă i se oferă un contract.

Mazepin contestă, de asemenea, sancţiunile UE şi canadiene ca parte a încercării sale de a reveni în Formula 1.

Scott a declarat în documentele depuse în instanţă că a doua instanţă supremă din Europa a ridicat temporar unele sancţiuni UE în martie, permiţându-i să frecventeze un centru de pregătire specializat din Italia.

Într-o declaraţie de martor, Mazepin a declarat că "chiar dacă - sau cât timp - sancţiunile canadiene rămân în vigoare, există cel puţin o perspectivă ca eu să pot intra în negocieri pentru a reveni în Formula 1 dacă sancţiunile sunt ridicate atât în UE, cât şi în Marea Britanie".

Cu toate acestea, avocaţii care reprezintă Ministerul de Externe al Marii Britanii au susţinut că Mazepin ar putea în continuare să negocieze cu echipele de Formula 1 în condiţiile în care sancţiunile sunt în vigoare.

Se aşteaptă ca o altă audiere să aibă loc în iunie pentru a decide dacă sancţiunile pot fi ridicate temporar în aşteptarea contestaţiei complete a lui Mazepin, care va fi audiată în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici