Fotbalişti din naţionala Germaniei vor vizita lagărul de la Auschwitz înainte de Euro-2012

O delegaţie a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), din care vor face parte şi jucători, va vizita, vineri, fostul lagăr nazist Auschwitz, din Polonia, a anunţat forul fotbalistic de la Berlin.

116 afișări
Imaginea articolului Fotbalişti din naţionala Germaniei vor vizita lagărul de la Auschwitz înainte de Euro-2012

Fotbalişti din naţionala Germaniei vor vizita lagărul de la Auschwitz înainte de Euro-2012 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Germania joacă, joi, la Leipzig, un meci amical cu Israel, iar a doua zi va merge la fostul lagăr, situat la 70 km la vest de Cracovia.

Această delegaţie îi va cuprinde pe preşedintele DFB, Wolfgang Niersbach, selecţionerul Joachim Löw, managerul Oliver Bierhoff, căpitanul Philipp Lahm şi jucătorii de origine poloneză Miroslav Klose şi Lukas Podolski.

Ei vor fi însoţiţi de Charlotte Knobloch, preşedinta comunităţii evreieşti din Munchen şi de ambasadorul german din Polonia, Rüdiger Freiherr von Fritsch.

Alte două echipe, Anglia şi Italia, au anunţat că vor merge la Auschwitz cu ocazia Campionatului European din Polonia şi Ucraina.

Germania nazistă a exterminat la Auschwitz-Birkenau aproximativ 1,3 milioane de persoane, dintre care 1,1 milioane de de evrei din diverse ţări europene, între 1940 şi începutul lui 1945. Acest lagăr a fost eliberat de Armata Roşie în ianuarie 1945.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici