Fotbalişti români, la un pas să fie bătuţi de suporteri maghiari la meciul amical UTA Arad-Honved Budapesta, scor 2-1

Echipa UTA Arad a avut, în acest week-end, un meci amical marcat de incidente în Ungaria, cu echipa Honved Budapesta, mai mulţi suporteri maghiari făcând scandal şi încercând să întrerupă meciul pentru a-i lua la bătaie pe jucători români.

300 afișări
Imaginea articolului Fotbalişti români, la un pas să fie bătuţi de suporteri maghiari la meciul amical UTA Arad-Honved Budapesta, scor 2-1

Fotbalişti români, la un pas să fie bătuţi de suporteri maghiari la meciul amical UTA Arad-Honved Budapesta, scor 2-1 (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Un grup de ultraşi maghiari, suporteri ai echipei Honved, a făcut scandal, a scandat împotriva României şi a vrut să întrerupă partida pentru a-i agresa pe fotbaliştii oaspeţi, conform Sport Arad, informează prosport.ro.

"Nu mă aşteptam deloc să ni se întâmple aşa ceva aici. Credeam că venim la un meci amical, paşnic, dar era s-o păţim rău cu toţii. Cel mai frică mi-a fost pentru soţia şi copilul meu, care erau cu mine în maşină şi nu ştiau ce se întâmplă", a declarat preşedintele arădenilor, Giovanni Catanzariti.

Fostul stelist Roland Nagy, tehnicianul UTA Arad, a declarat că ultraşii erau în stare de ebrietate. "Am trecut prin nişte clipe mai puţin plăcute. La coborârea din autocar, am fost atacaţi fizic şi verbal, au aruncat cu un pahar în mijlocul nostru, ne-au stropit cu bere, a fost aproape să degenereze totul. Ştiindu-se faptul că aproape orice întâlnire sportivă sau de alt gen maghiaro-română iscă patimi şi orgolii, ar fi trebuit să se ia măsuri. Oricum, rar mi-a fost să văd suporteri puşi atât de mult pe scandal, dar băutura şi, probabil, drogurile şi-au spus cuvântul", a afirmat Nagy.

Potrivit Sport Arad, portarul echipei UTA, Mădălin Smaranda, a fost lovit de unul dintre bulgării de zăpadă întărită aruncaţi de fanii recalcitranţi în timpul jocului, în careul grupării arădene. Jocul a fost întrerupt aproximativ zece minute, reluându-se după ce cele două formaţii au schimbat porţile.

Meciul a fost câştigat de UTA Arad, cu scorul de 2-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici