Fotbalistul ghanez Christian Atsu, găsit sub dărâmături. Care este starea sa

Christian Atsu trăieşte, fiind salvat de sub dărâmături.

1072 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul ghanez Christian Atsu, găsit sub dărâmături. Care este starea sa

Christian Atsu, Facebook

UPDATE  - Christian Atsu a fost „salvat cu succes” de sub dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în urma unui cutremur din sudul Turciei. Asociaţia de Fotbal din Ghana a confirmat vestea şi a spus că tânărul de 31 de ani primeşte tratament.

 

Ştirea iniţială  

Duminică seară, el a marcat golul victoriei cu 1-0 în minutul 97 pentru Hatayspor, echipă din prima ligă turcă, care a învins-o pe Kasımpasa. Câteva ore mai târziu a fost dat dispărut în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a dărâmat blocuri întregi de apartamente în mai multe oraşe din Turcia şi Siria.

Vicepreşedintele Hatayspor, Mustafa Ozat, a declarat pentru postul de televiziune turc Play Spor: "Christian Atsu şi (directorul sportiv al clubului) Taner Savut sunt încă sub dărâmături".

El a declarat pentru BeIN Sports că mai mulţi jucători şi oficiali au fost salvaţi, iar clubul lucrează pentru a-i ajuta şi pe alţii.

Atsu, în vârstă de 31 de ani, a jucat în Premier League pentru Newcastle United şi Everton, sub formă de împrumut de la Chelsea, dar s-a alăturat echipei Hatayspor în septembrie.

Newcastle, pe care Atsu a ajutat-o să promoveze din Championship în 2016/17, a scris pe Twitter că se "roagă pentru veşti pozitive". Chelsea a transmis, de asemenea, pe Twitter, mesaje de încurajare.

"Ne rugăm pentru internaţionalul ghanez Christian Atsu şi pentru victimele cutremurului din Turcia şi Siria", a scris pe Twitter Federaţia de Fotbal din Ghana. "Rămânem cu speranţa unor veşti pozitive".

Atsu a fost selecţionat ultima dată pentru a juca pentru Ghana în 2019, dar nu s-a retras oficial din fotbalul internaţional.

"Inimile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către supravieţuitori şi ne rugăm ca conaţionalul nostru ghanez, Christian Atsu, să fie găsit teafăr şi nevătămat", a scris pe Twitter preşedintele Ghanei, Nana Akufo-Addo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici