CUPA MONDIALĂ  Fotbalul a luat-o razna şi în Grupa H: Coreea de Sud i-a suflat Uruguayului locul în „optimi” în prelungiri

Portugalia şi Coreea de Sud sunt în optimile de finală de la Cupa Mondială de fotbal, asiaticii procurându-şi dramatic biletele în faza eliminatorie.

1317 afișări
Imaginea articolului Fotbalul a luat-o razna şi în Grupa H: Coreea de Sud i-a suflat Uruguayului locul în „optimi” în prelungiri

Fotbalul a luat-o razna şi în Grupa H: Coreea de Sud i-a suflat Uruguayului locul în „optimi” în prelungiri

După dramatismul zilei de ieri, cu Spania, Costa Rica, Japonia şi Germania protagoniste, o situaţie nebună a avut loc astăzi în Grupa H, unde Coreea de Sud a învins Portugalia cu 2-1, gol decisiv înscris în prelungiri, şi a suflat Uruguayului, care a câştigat doar cu 2-0 meciul cu Ghana, locul în optimile de finală.

Celeştii, care nu marcaseră deloc în primele două etape, erau relaxaţi după prima repriză, decisă de reuşitele fotbalistului Giorgian de Arrascaeta, legitimat la Flamengo, în Brazilia.

Ghana a ratat penalty la 0-0

Asiaticii au egalat mai întâi, apoi au dat lovitura în meciul cu lusitanii, care l-au avut titular pe Ronaldo, dar au folosit multe „rezerve”, şi au trecut pe locul 2, la egalitate de puncte (4) şi la golaveraj egal (4-4, faţă de 2-2).

Uruguay mai avea nevoie de un gol, pentru a merge mai departe în faţa sud-coreenilor, reuşită pe care a căutat-o cu disperare în minutele de final.

La rândul loc, africanii, cu o victorie cu 3-2 şi o înfrângere cu acelaşi scor în primele două runde, avea nevoie de un egal, pentru a accede între primele 16 repreentative ale lumii. La scorul de 0-0, în minutul 21 al jocului cu Uruguay, Andre Ayew, vedeta Ghanei, a ratat un penalty, mingea fiind respinsă de Rochet.

Rezultatele de azi:

Ghana - Portugalia 0-2
de Arrascaeta (26 şi 32)

Coreea de Sud - Portugalia 2-1
Gwon (27), Chan (90+1) / Horta (5)

Cu calificarea în buzunare după două etape, Portugalia nu s-a omorât cu firea, repetând atitudinea delăsătoare arătată de Franţa şi de Spania în zilele trecute, respectivele naţionale făcând, la rândul lor, figuraţie în ultimul meci din grupă.

Clasament final Grupa H: 1. Portugalia (6p), 2. Coreea de Sud (4p, golaveraj 4-4), 3. Uruguay (4p, golaveraj 2-2), 4. Ghana (3p).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici