FOTO | EURO 2020: Care este stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a verificat, miercuri, stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf, în vederea organizării meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).

2123 afișări
Imaginea articolului FOTO | EURO 2020: Care este stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf

FOTO | EURO 2020: Care este stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf

Ministrul s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii constructorilor de la stadioanele Steaua Bucureşti, Giuleşti „Valentin Stănescu” şi „Arcul de Triumf”, care l-au asigurat că lucrările au avansat faţă de săptămâna trecută.

„Mi-am început ziua cu o nouă vizită pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020). După cum am spus şi săptămâna trecută, finalizarea acestor obiective este una dintre priorităţile mele, iar constructorii sunt sigur că se vor obişnui cu asemenea vizite neanunţate. Este important să ştim în permanenţă care este stadiul lucrărilor şi de ce mai este nevoie pentru ca angajamentele asumate de România să poată fi respectate, iar lucrările să fie de calitate!”, a declarat marţi, Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Dezvoltării, remis MEDIAFAX.

Astfel, la Stadionul Steaua, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95% şi se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%). Totodată, au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%), iar confecţia metalică a acoperişului este 50% montată.

La Stadionul Giuleşti, care va avea o capacitate de 14.050 de locuri, săpătura este realizată în proporţie de 100%; betonul de egalizare, în proporţie de 95%; hidroizolaţia la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%, iar fundaţiile, în proporţie de 50%.

La Stadionul Arcul de Triumf, care va avea o capacitate de 8.207 de locuri, lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%; lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate - 85%;
iar lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 30%.

Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

Foto: Facebook

Taguri:
stadioane,
steaua,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici