Franţa, adversara României în sferturi, dacă tricolorele elimină Polonia în optimi la CM din Serbia

Naţionala de handbal feminin a Franţei a eliminat echipa Japoniei şi va fi adversara din sferturi a României, dacă tricolorele vor elimina duminică seară Polonia în optimile de finală ale Campionatului Mondial.

160 afișări
Imaginea articolului Franţa, adversara României în sferturi, dacă tricolorele elimină Polonia în optimi la CM din Serbia

Franţa, adversara României în sferturi, dacă tricolorele elimină Polonia în optimi la CM din Serbia (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Franţa a eliminat, duminică, reprezentativa Japoniei, în optimile de finală, cu scorul de 27-19 (12-9), calificându-se în sferturi. În această fază ar urma să întâlnească echipa câştigătoare din duelul România-Polonia, din această seară, de la ora 21.15.

Prima echipă calificată duminică în sferturi a fost Germania, care a eliminat Angola, cu scorul de 29-21 (13-10).

Germania a evoluat anterior în grupa D preliminară, din care a făcut parte şi România, încheind neînvinsă, cu 10 puncte.

Duminică, tot în optimi, mai este programată partida dintre Danemarca-Muntenegru.

Celelalte patru meciuri din optimile de finală sunt programate luni între Brazilia-Olanda, Coreea de Sud-Serbia, Ungaria-Spania şi Norvegia-Cehia.

Echipele eliminate în optimile de finală încheie participarea la CM, la care nu se mai joacă meciuri de clasament final, exceptând President Cup, pentru locurile 17-24.

România a încheiat grupa D preliminară pe locul doi, rezultatele sale fiind următoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria şi 29-23 cu Cehia.

Meciurile din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.

România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici