Franţa nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj: "Ierarhia este injustă, regulile nu pot fi schimbate pe parcursul competiţiei"

FIFA a confirmat oficial, miercuri, că echipa naţională a Franţei nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru Cupa Mondială din 2014, deşi Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) estimase că ierarhia mondială este injustă, informează L'Equipe.

775 afișări
Imaginea articolului Franţa nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj: "Ierarhia este injustă, regulile nu pot fi schimbate pe parcursul competiţiei"

Franţa nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FFF a estimat că ierarhia FIFA este injustă, deoarece naţionala Franţei a făcut parte dintr-o grupă cu cinci echipe în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în timp ce celelalte participante la baraj vin din grupe de şase formaţii.

"FIFA a fost contactată de FFF cu privire la regulile de stabilire a capilor de serie pentru tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din zona europeană. În schimb, FFF nu a transmis nicio hârtie oficială la FIFA. Federaţia Internaţională ţine să precizeze că regulile fazei preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 nu pot fi schimbate pe parcursul competiţiei", a declarat un oficial FIFA pentru L'Equipe.

Capii de serie pentru tragerea la sorţi la baraj, conform unui simulator FIFA, vor fi Portugalia, Grecia, Croaţia şi Ucraina. Potrivit acestor calcule, România, Franţa, Islanda şi Suedia nu vor fi capi de serie.

Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich.

Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici