Franţa va lansa Carta turistică pentru a se asigura că vizitatorii se vor simţi bineveniţi la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să instituie o Cartă a turiştilor pentru a veni în ajutorul afluxului de vizitatori străini care se aşteaptă să sosească la Paris pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de anul viitor.

57 afișări
Imaginea articolului Franţa va lansa Carta turistică pentru a se asigura că vizitatorii se vor simţi bineveniţi la Paris

Macron a prezidat o reuniune a Consiliului Olimpic şi Paralimpic, în cadrul căreia oficialii guvernului şi ai Paris 2024 au discutat despre modul în care Franţa va răspunde la o creştere a turismului în timpul Jocurilor.

Macron a dezvăluit că guvernul va adopta o "cartă de angajament privind cazarea turistică mobilată" pentru a asigura "o primire exemplară".

Conform planurilor, va fi creat un "observator al preţurilor" pentru a monitoriza costul cazării şi pentru a oferi cele mai recente informaţii turiştilor.

O altă măsură prezentată de Macron a fost ca întregul sector hotelier şi al restaurantelor să semneze în noiembrie un contract prin care se vor angaja să respecte mai multe puncte care vizează îmbunătăţirea experienţei turiştilor.

Printre acestea se numără îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice, accesibilitatea şi ecologia şi utilizarea produselor locale, în timp ce Macron a cerut promovarea "satelor gastronomice" pentru a prezenta diversitatea şi calitatea agriculturii şi gastronomiei franceze.

Guvernul francez a subliniat, de asemenea, necesitatea de a consolida Direcţia Generală a Politicii de Concurenţă, a Consumatorului şi a Controlului Fraudelor pentru a asigura respectarea standardelor de calitate şi de sănătate şi pentru a ajuta persoanele cu mobilitate redusă prin punerea la dispoziţie a 5.000 de camere în unităţi de cazare din capitală.

Macron s-a angajat recent să investească 1,5 miliarde de euro pentru a îmbunătăţi accesibilitatea locurilor publice înainte de Paris 2024.

Transportul a fost unul dintre principalele motive de îngrijorare, în timp ce Parisul se pregăteşte pentru o creştere a cererii de servicii în timpul Jocurilor.

În cadrul reuniunii Consiliului Olimpic şi Paralimpic, guvernul francez a promis să creeze "traseul călătorului" - o foaie de parcurs cu angajamente din partea operatorilor de transport pentru a asigura o reducere a timpilor de aşteptare.

De asemenea, există planuri de a crea o aplicaţie pentru telefoane inteligente pe care vizitatorii ar putea să o folosească pentru a rezerva hoteluri şi restaurante, pentru a afla rutele de transport şi pentru a cumpăra bilete la muzee.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 ar trebui să se desfăşoare între 26 iulie şi 11 august, iar Jocurile Paralimpice sunt programate între 28 august şi 8 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici