FRF a prezentat noul echipament al selecţionatei României - FOTO

Jucătorii Mihai Pintilii şi Dragoş Grigore şi antrenorul secund al echipei naţionale, Ionuţ Badea, au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, noul echipament al selecţionatei României, marca Joma, care va fi folosit doar pentru partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie.

932 afișări
Imaginea articolului FRF a prezentat noul echipament al selecţionatei României - FOTO

FRF a prezentat noul echipament al selecţionatei României (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Echipamentul principal al echipei naţionale este de culoare galbenă, tricoul având decolteul în "v" de culoare albastru, iar pe laterale o dungă roşie. Pentru echipamentul de rezervă s-a folosit acelaşi model, dar culoarea predominantă este roşu.

Componenţii echipei naţionale vor folosi echipamentul prezentat miercuri doar la partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, ulterior urmând a fi creat un model nou, cu un design ales de Federaţia Română de fotbal.

"Este o relaţie pe care dorim să o construim pe termen lung, de aceea vom fi alături cel puţin până în 2018, acoperind campaniile de calificare şi turneele finale, unde trebuie să fim prezenţi cu echipa naţională. Joma este sponsorul tehnic al tuturor reprezentativelor, de la Under 15 până la seniori, inclusiv futsal sau fotbal pe plajă. Am ales să fim alături de cel mai bun sponsor tehnic, care oferă cele mai bune condiţii, în contextul în care Federaţia Română de Fotbal întăreşte marca Joma la nivel mondial. Vom vedea fotbaliştii echipei naţionale îmbrăcaţi în tricourile Joma la următorul meci, din 13 iunie. Va fi un echipament unic, ediţie limitată dedicată acestei partide, în contextul în care Joma împlineşte 50 de ani de activitate în 2015. De la următoarea partidă a naţionalei, din toamnă va fi un design special, personalizat, dedicat exclusiv echipei naţionale de fotbal a României", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că a ales Joma drept sponsor tehnic al echipelor naţionale în urma analizării tuturor ofertelor, inclusiv a companiei adidas, care a furnizat echipament de joc în ultimii 45 de ani. "Am ales cea mai bună ofertă din toate punctele de vedere, din punct de vedere al calităţii, al cunatumului de produse pe care partenerul nostru ni le oferă, dar şi din punct de vedere financiar. Am analizat toate ofertele pe care le-am avut pe masă, inclusiv ale fostului partener tehnic al Federaţiei Române de Fotbal. În mod sigur culoarea echipamentului după meciul cu Irlanda de Nord va fi cea galbenă. Vom juca într-o culoare predominant galbenă, pentru că este cea pe care suporterii o iubesc. Preţurile echipamentelor Joma vor fi mult mai accesibile decât le-au cunoscut până acum suporterii români. Vor fi preţuri adaptate pentru piaţa românească. Ne dorim să fim cât mai aproape de românul obişnuit", a mai spus Burleanu.

Atacantul Ciprian Marica speră ca noul echipament să poarte noroc echipei naţionale: "Nu am apucat încă să pun mâna pe tricou. Salut Joma ca partener al echipei naţionale şi sper să ne poarte noroc. E important să ai parteneri care cred în echipa naţională".

Partida Irlanda de Nord - România, din Grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa la 13 iunie, pe stadionul Windsor Park din Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, România se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziţia a doua, cu 12 puncte.

Federaţia Română de Fotbal a încheiat un contract pe o perioadă de patru ani prin care Joma devine sponsor tehnic al tuturor naţionalelor, selecţionata de seniori urmând să dispute partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, cu noul echipament, de culoare galbenă.

Conform unor surse federale, FRF va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract produse în valoare de 720.000 de euro pentru toate reprezentativele şi o sumă de 480.000 de euro cu titlu de sponsorizare. Valoarea bonusurilor de performanţă pentru toţi cei patru ani de contract se ridică la 600.000 de euro.

La 31 decembrie 2014 s-a încheiat ultimul contract al federaţiei cu sponsorul adidas, după o colaborare de 45 de ani, naţionala României evoluând pentru prima dată în tricoul producătorului german la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.

În ultimul an de contract cu adidas, Federaţia Română de Fotbal a încasat 320.000 de euro cu titlu de sponsorizare şi 8 la sută din vânzările în magazine, germanii furnizând şi echipament în valoare de 500.000 de euro. În contractul cu adidas existau de asemenea bonusuri de performanţă, pe care federaţia nu le-a încasat, naţionala nereuşind calificarea la ultimele turnee finale.

În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi CSU Craiova, fiind de asemenea sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF şi a naţionalei de minifotbal.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a condus Federaţia Română de Minifotbal şi Federaţia Europeană de Minifotbal în perioada de dinainte de alegerile câştigate la 5 martie 2014.

Compania spaniolă este sponsor al mai multor echipe naţionale, Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan şi Bangladesh, în Europa doar selecţionata Bulgariei având un contract cu Joma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici