FRF: Gino Iorgulescu nu poate fi preşedintele federaţiei, acest post este ocupat de Răzvan Burleanu

Federaţia Română de Fotbal a precizat, marţi, pe site-ul oficial, că şeful LPF şi prim-vicepreşedintele FRF, Gino Iorgulescu, nu poate fi preşedintele interimar al forului de la Casa Fotbalului până la judecarea contestaţiei AJF Giurgiu, întrucât postul este ocupat de Răzvan Burleanu.

220 afișări
Imaginea articolului FRF: Gino Iorgulescu nu poate fi preşedintele federaţiei, acest post este ocupat de Răzvan Burleanu

Gino Iorgulescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Ca urmare a deciziei Tribunalului Municipal Bucureşti de astăzi, dar mai ales ca reacţie la speculaţiile privind efectele ei, precizăm: instanţa a luat act că există o cerere de intervenţie, nu «o problemă», cum dezinformează reprezentantul legal al AJF Giurgiu; s-a pronunţat o amânare pentru a se lua la cunoştinţă de cererea de intervenţie; nu s-au purtat discuţii suplimentare, nu s-a pus în discuţie legitimitatea conducerii FRF, valabilitatea alegerilor sau orice alte chestiuni de natură juridică; nu a fost vorba de o certificare a conducerii FRF; la fiecare cerere de înscriere a organelor de conducere FRF de pînă acum au existat astfel de cereri de intervenţie. Ele au tergiversat înregistrările respective, dar nu au avut efecte juridice; pînă în prezent, FRF a avut conducere, astfel că are şi în continuare; domnul Gino Iorgulescu nu poate fi preşedintele FRF «pînă pe 6 mai», pentru că preşedintele FRF este Răzvan Burleanu", se arată în comunicatul postat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Juristul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu, Adrian Raţiu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Tribunalul Municipiului Bucureşti nu a validat noua conducere a FRF, stabilind pentru 6 mai judecarea contestaţiei deciziei Adunării Generale a federaţiei.

"Clientul nostru, AJF Giurgiu, contestă validitatea Adunării Generale, printr-o cerere prin care a spus; «Domnule, îmi pare rău, nu îi validaţi pe ăştia, pentru că noi am contestat hotărârea Adunării Generale». Instanţa a acordat, astăzi, un nou termen pentru 6 mai, când se va judeca procesul dintre AJF Giurgiu în contradictoriu cu federaţia şi se va stabili dacă tribunalul trebuie să-i înscrie pe cei noi sau nu. Pe scurt, nu s-a validat deocamdată noua conducere, chestiunea va fi analizată peste o lună. Până atunci, teoretic, este un proviziorat, pentru că este clar că această nouă conducere nu a fost validată. Din câte ştiu eu, potrivit statutului, federaţia ar trebui să fie reprezentată în mod provizoriu de cineva, să nu fie nici vechea, nici noua conducere. Din câte ştiu eu, după statut este prim-vicepreşedintele FRF, domnul Gino Iorgulescu. Aşa ar trebui să fie, nu mă întrebaţi cum va fi", a spus Raţiu, pentru MEDIAFAX.

Juristul AJF Giurgiu a afirmat că noua conducere a FRF solicitase tribunalului să fie validată. "Noua conducere a FRF a depus o cerere la tribunal pentru a fi validată. Aici avem un paradox pentru că, teoretic, până când această conducere nu va fi validată, nu are cum să reprezinte federaţia ca să ceară să fie validată, dar asta e o altă problemă. Asta ar fi mers dacă nu ar fi fost cineva care să conteste aceste alegeri. Pe 6 mai, probabil că se va hotărî. Noi am cerut şi să fie suspendată noua conducere până când nu se va stabili dacă hotărârea Adunării Generale este legală sau nelegală. Până atunci, ei nu pot face nicio mişcare, pentru că nu e legal, dar asta urmează să stabilească instanţa", a completat Raţiu.

Adrian Raţiu susţine că AJF Giurgiu a depus contestaţia în termenul legal. "Asociaţia pe care o reprezint nu a participat la vot pe data de 5 martie şi i s-a comunicat hotărârea pe data de 19 martie, iar noi, după statut, aveam 15 zile ca să contestăm hotărârea Adunării Generale. Deci dacă am depus pe 21, am fost în termen", a explicat Raţiu.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, preşedintele LPF Gino Iorgulescu, cel care ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte al FRF, a refuzat să comenteze situaţia ivită ca urmare a contestaţiei depusă de AJF Giurgiu. "Nu pot să dau niciun fel de declaraţie. Nu cunosc exact situaţia şi nu pot face comentarii", a spus Iorgulescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu a putut fi contactat.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus oficial săptămâna trecută o contestaţie la tribunalul Bucureşti prin care solicită anularea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Română de Fotbal câştigate de Răzvan Burleanu la 5 martie.

Preşedintele AJF Giurgiu, Viorel Leşeanu, a declarase la 28 martie, agenţiei MEDIAFAX, că motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. La alegeri nu a mai participat candidatul Gheorghe Popescu, cu o zi înaintea alegerilor fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici