FRF îşi reafirmă dorinţa şi capacitatea de a găzdui EURO la Bucureşti

Federaţia susţine că are capacitatea de a îndeplini standardele impuse pentru organizarea celor patru meciuri de la turneu final.

60 afișări
Imaginea articolului FRF îşi reafirmă dorinţa şi capacitatea de a găzdui EURO la Bucureşti

FRF îşi reafirmă dorinţa şi capacitatea de a găzdui EURO la Bucureşti

Federaţia Română de Fotbal a trimis asigurări către UEFA că meciurile de la Campionatul European, mutat în 2021, se vor desfăşura conform planului.

FRF spune că a iniţiat consultări cu Primăria Capitalei şi Gurvenul României, iar ambele instituţii şi-au păstrat interesul pentru găzduirea celor patru meciuri de la Campionatul European.

„Este evident pentru toţi cei implicaţi că această amânare va aduce unele costuri suplimentare şi un volum de muncă important pentru adaptarea planurilor de pregătire a turneului, dar este unanim acceptat că sănătatea publică, siguranţa suporterilor şi a jucătorilor sunt mai presus de orice cost financiar", arată FRF într-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, Guvernul garantează că amânarea turneului final din cauza pandemiei de coronavirus nu va afecta continuarea investiţiilor în infrastructură, care sunt deja în derulare.

Campionatul European ar fi trebuit să aibă loc în această vară, însă s-a propus mutarea acestuia în 2021, în intervalul 11 iunie-11 iulie. Bucureştiul va găzdui patru partide, trei din grupe şi unul din optimi, pe Arena Naţională.

În perioada următoare, vor avea noi consultări între părţile implicate în legătură cu tranziţia spre EURO 2021 şi actualizarea planurilor de pregătire pentru găzduirea meciurilor la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici