FRF, la UEFA Grow Summit: România, mult sub media europeană în privinţa practicării fotbalului

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a participat, în perioada 28 februarie - 2 martie, la Tbilisi, la UEFA Grow Summit, o întâlnire dedicată creşterii participării la fenomenul fotbalistic în Europa de Est, se arată într-un comunicat al FRF.

223 afișări
Imaginea articolului FRF, la UEFA Grow Summit: România, mult sub media europeană în privinţa practicării fotbalului

FRF, la UEFA Grow Summit: România, mult sub media europeană în privinţa practicării fotbalului

Summit-ul a fost organizat de UEFA cu sprijinul Consiliului Europei şi au participat 14 delegaţii compuse din conducerile federaţiei, managerii Grow şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi al Tineretului şi Sportului.

Din partea Federaţiei Române de Fotbal au fost prezenţi: preşedintele Răzvan Burleanu, secretarul general Radu Vişan şi Managerul Grow Ciprian Paraschiv. De asemenea, din partea UEFA au participat Zoran Lakovic, Directorul Asociaţiilor Naţionale, Per Ravn Omdal, Ambasadorul Programului Grassroots, Julien Zylberstein, Specialist Juridic Superior, Noel Mooney, Managerul Proiectului Grow, şi Emma Sykes, Coordonator Dezvoltare Fotbal Feminin.

La întâlnire au fost dezbătute mai multe aspecte ce vizează dezvoltarea fotbalului de masă, a fotbalului feminin sau instruirea antrenorilor în Europa de Est. În plus, oficialii prezenţi la summit au făcut schimb de opinii în ceea ce priveşte implicarea structurilor statului în dezvoltarea fotbalului cu sprijinul forului fotbalistic european.

Delegaţia României a prezentat situaţia fotbalului de tip Grassroots în România. Astfel, în 2014, în ţara noastră doar 0,5 la sută din populaţie practica fotbalul, la nivel profesionist sau amator. Media europeană era de 2,7 la sută. Conducerea FRF a susţinut o prezentare prin care a arătat cum a reuşit deja să îşi atingă obiectivul, acela de a ajunge la un procent de 1,5 la sută până în 2020.

În cadrul prezentării s-a arătat evoluţia numărului de practicanţi de fotbal în ţara noastră. Astfel, la masculin, pentru sezonul 2015-2016 ţinta era de 95.314, dar s-a ajuns la 127.018. Pentru actualul sezon, 2016-2017, targetul de 128.288 a fost deja depăşit cu mult, ajungându-se acum la 208.298. Cifra este cu mult mai mare şi decât obiectivul final din 2020, care e de 132.725. De asemenea, la feminin, creşterea a fost şi mai accentuată: în sezonul 2015-2016 targetul era de 1.171, însă s-au înregistrat 2.726 de practicante, iar în actualul sezon cifra a ajuns deja la 52.014, aproape de 10 ori mai mare decât era targetul pentru 2020, şi anume 5.570.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici