FRF susţine că bugetul partidei cu Insulele Feroe este cel mai mic, comparativ cu ultimele meciuri

Bugetul de 220.000 de euro aprobat de către Comitetul Executiv pentru partida România - Insulele Feroe este cel mai mic în raport cu sumele alocate ultimelor trei acţiuni ale echipei naţionale, se arată într-un răspuns al Departamentului Financiar al FRF, la solicitarea MEDIAFAX.

83 afișări
Imaginea articolului FRF susţine că bugetul partidei cu Insulele Feroe este cel mai mic, comparativ cu ultimele meciuri

FRF susţine că bugetul partidei cu Insulele Feroe este cel mai mic, comparativ cu ultimele meciuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Menţionăm faptul că bugetul alocat unei acţiuni a echipei naţionale implică nu doar costurile necesare disputării partidei, ci implică şi cheltuielile de cantonament, transport şi diurne pentru jucători şi staff. Bugetul alocat acţiunii echipei naţionale de fotbal a României pentru întâlnirea cu Insulele Feroe din preliminariile Euro 2016, aprobat de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, este de 220.000 de euro. Este cel mai mic în raport cu bugetele alocate ultimelor trei acţiuni ale primei reprezentative care au însemnat partide disputate pe teren propriu. Astfel, cheltuielile aferente acţiunii pentru partida cu Irlanda de Nord disputată acasă în 2014 au fost de 400.000 de euro, iar acelea pentru partida cu Danemarca, disputată tot acasă, în 2014, au fost de 330.000 de euro", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii departamentului financiar al FRF precizează de asemenea că bugetul partidei cu Ungaria, din toamna anului trecut, disputate pe Arena Naţională s-a ridicat la jumătate de milion de euro: "Informaţiile pe care le-aţi publicat referitoare la cheltuielile aferente acţiunii pentru partida cu Ungaria (acasă, 2014), nu sunt de 200.000 de euro, ci de aproximativ 500.000 de euro. În aceste condiţii, deşi acţiunea cu Ungaria a necesitat cele mai multe cheltuieli, ea a produs un profit de aproximativ 300.000 de euro. Tot pentru o comparaţie relevantă cu privire la aceste aspecte, cheltuielile totale pentru acţiunea România - Insulele Feroe, 220.000 de euro, sunt egale doar cu asigurarea serviciilor de catering la partida România - Ungaria din 2013, desfăşurată în timpul fostei conduceri a FRF!".

Surse din cadrul FRF care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru MEDIAFAX, la 24 septembrie 2014, că bugetul comun aprobat de către Comitetul Executiv pentru partidele echipei naţionale cu Ungaria şi Finlanda, din toamna anului trecut, a fost de aproximativ 200.000 de euro.

În răspunsul formulat, miercuri, de către Departamentul Financiar al FRF nu se menţionează dacă bugetul alocat pentru partida România - Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor Euro 2016, cuprinde şi cheltuilelile federaţiei pentru transportul şi cazarea membrilor Adunării Generale, invitaţi la meciul amintit.

Membrii afiliaţi au fost invitaţi să asiste la meciul România - Insulele Feroe, de la Ploieşti, costurile de cazare din noaptea următoare fiind asigurate de către Federaţia Română de Fotbal în Bucureşti, având în vedere că a doua zi va avea loc întrunirea Adunării Generale a FRF.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, care numără peste 220 de membri, este programată la Casa Fotbalului, la 30 martie.

Preşedintele grupării Farul Constanţa şi membru în Comitetul Executiv al FRF, Aurel Braşoveanu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că este posibil ca bugetul meciului România -Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor CE 2016, de aproximativ 220.000 de euro, să fie mai ridicat tocmai din această cauză.

"Toţi membrii afiliaţi primesc astfel de invitaţii la Adunarea Generală. Transportul este plătit de către membrul afiliat, iar cazarea în Bucureşti e plătită de Federaţia Română de Fotbal. E posibil ca bugetul pentru meciul cu Feroe să fie mai mare tocmai din cauza asta. E posibil ca acest cost să fie mai ridicat pentru că sunt însumate două acţiuni, pare o acţiune comună. Pe 29 martie, fiecare membru afiliat a primit invitaţie să participe la jocul cu Insulele Feroe şi imediat după joc are loc Adunarea Generală. Este posibil să fie inclusă şi această cheltuială, dar nu am informaţii oficiale, pentru că nu a fost prezentat în Comitetul Executiv", a declarat Braşoveanu.

Partida România - Insulele Feroe, din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa la 29 martie, de la ora 19.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici