FRF va recompensa jucătorii care vor ajuta la stoparea trucării meciurilor

Federaţia Română de Fotbal va recompensa jucătorii care vor ajuta Departamentul de Integritate în demersul acestuia de a stopa trucarea partidelor de fotbal din România, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

124 afișări
Imaginea articolului FRF va recompensa jucătorii care vor ajuta la stoparea trucării meciurilor

FRF va recompensa jucătorii care vor ajuta la stoparea trucării meciurilor (Imagine: Cătălina Filip / Mediafax Foto)

Acesta nu a dezvăluit dacă recompensa este financiară sau de altă natură, însă a menţionat că primul jucător care va beneficia de aceasta va fi fostul fotbalist al echipei Voinţa Sibiu, Marius Postolache. "UEFA recomandă ca frauda sportivă să devină o faptă penală în legislaţiile naţională, iar acest demers ni-l vom asuma şi noi astfel încât în Codul Penal frauda sportivă să fie sancţionată. Vrem să găsim în perioada următoare o măsură concretă de recompensare a jucătorilor sau jucătoarelor care ajută în acest demers de a opri trucarea jocurilor de fotbal. Iar prima persoană care va beneficia de această iniţiativă este Marius Postolache", a spus Burleanu.

Întrebat dacă partida Steaua - FC Vaslui, scor 0-1, i s-a părut suspectă ţinând cont de cota foarte mare pe care o avea la victorie formaţia moldoveană la agenţiile de pariuri, Răzvan Burleanu a răspuns: "Nu sunt în măsură să afirm dacă un meci este suspectat sau nu. Acesta este rolul departamentului de integrigate care nu a funcţionat aşa cum trebuie în această perioadă de timp, aşa cum reiese şi din raportul de activitate. Este nevoie ca acest departament să coreleze toate informaţiile şi implicit să demarăm anchetele. În niciun caz însă nu voi putea face declaraţii dacă s-a demarat sau nu o anchetă privind un joc sau altul".

În urmă cu un an şi jumătate, Marius Postolache a vorbit în ProSport despre meciurile aranjate ale fostei sale echipe, Voinţa Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici