FRF vrea să organizeze finala Europa League din 2026 sau 2027 în România. Stadionul ales

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat marţi că vrea să organizeze finala Europa League din 2026 sau 2027 pe Arena Naţională.

325 afișări
Imaginea articolului FRF vrea să organizeze finala Europa League din 2026 sau 2027 în România. Stadionul ales

FRF vrea să organizeze finala Europa League din 2026 sau 2027 în România. Stadionul ales

„Federaţia Română de Fotbal anunţă candidatura pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027 pe stadionul Arena Naţională”, a transmis FRF.

Decizia a fost luată după succesul în organizarea meciurilor de la EURO 2020 şi a Campionatului European Under 21 anul acesta.

FRF anunţă că va avea ca parteneri în acest proiect Guvernul României şi Primăria Municipiului Bucureşti.

„EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiţii publice în infrastructură, o moştenire solidă care influenţează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată FRF a demonstrat că şi-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. Prin această candidatură, FRF îşi propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanşator, care să contribuie la construirea unui model organizaţional de referinţă pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale şi de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Oraşele gazdă ale finalei Europa League din 2024 şi 2025 sunt Dublin (Irlanda) şi Bilbao (Spania).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici