FRF: Vrem să organizăm o finală a Ligii Campionilor la fotbal feminin după anul 2020

Pe site-ul UEFA au fost publicate oraşele care s-au înscris în cursa pentru găzduirea unei finale de cupă europeană în anul 2019. Vorbind aici despre Liga Campionilor, Europa League, Supercupa Europei şi Liga Campionilor la fotbal feminin.

136 afișări
Imaginea articolului FRF: Vrem să organizăm o finală a Ligii Campionilor la fotbal feminin după anul 2020

FRF: Vrem să organizăm o finală a Ligii Campionilor la fotbal feminin după anul 2020 (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Printre cele 15 federaţii care vor lua startul în acest concurs, nu se află şi Federaţia Română de Fotbal! ProSport a trimis o solicitare federaţiei, pentru a afla de ce nu vom avea o nouă finală europeană la Bucureşti.

"Arena Naţională nu corespunde din punct de vedere al criteriului capacităţii stadionului pentru organizarea unei finale de Liga Campionilor, nivelul optim fiind în jurul a 70.000 de locuri.

Cu privire la organizarea unei finale Europa League sau a Supercupei Europei, tradiţia acordării statutului de gazdă pentru un astfel de eveniment sportive din partea UEFA ne relevă faptul că există un principiu al rotaţiei, astfel că, Arena Naţională fiind deja una din gazdele Euro 2020, şansele ar fi fost infime.

În contextul lipsei totale de dezvoltare a fotbalului feminin românesc anterior anului 2014, nu am fi fost îndreptăţiţi să solicităm găzduirea unei finale a Ligii Campionilor la fotbal feminin. Recordul de spectatori all-time la o partidă de fotbal feminine în România a fost stabilit anul trecut, la Cluj-Napoca, România-Portuglia, în cadrul procesului amplu de promovare şi dezvoltare a acestui fenomen sportive început din 2014. Federaţia Română de Fotbal are ca obiectiv găzduirea unei astfel de finale după 2020." a fost răspunsul oficialilor FRF la solicitarea ProSport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici