Fuchs s-a accidentat şi nu va juca împotriva României

Mijlocaşul Christian Fuchs (VfL Bochum) s-a accidentat şi a devenit al 9-lea jucător indisponibil pentru meciul pe care naţionala Austriei îl va susţine, astăzi, de la ora 21.30, în compania României, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, informează Der Kurier.

6 afișări

Fuchs a suferit o leziune a ligamentelor încrucişate şi va lipsi o perioadă de pe gazon.

Mijlocaşul care evoluează în Germania este al 9-lea jucător la care selecţionerul Dietmar Constantini este nevoit să renunţe din cauza problemelor medicale, după Alexander Manninger, Gyorgy Garics, Aleksandar Dragovici, Andreas Ibertsberger, Zlatko Junuzovici, Christoph Leitgeb, Marc Janko şi Manuel Weber.

La antrenamentul de marţi seară s-a accidentat şi mijlocaşul Jurgen Saumel, acesta acuzând probleme la gambă, şi este incert pentru partida cu România.

"Ultima şansă pentru Africa", a titrat cotidianul Kleine Zeitung. "Meciul cu România poate însemna ieşirea din criză pentru fotbalul austriac, reprezintă colacul de salvare pentru naţională. O defensivă sigură şi o linie de atac sâcâitoare, acestea sunt elementele necesare", a scris sursa citată.

Der Kurier a notat că "nu este vorba doar de puncte în acest meci, ci de imaginea Austriei". "România e şi ea departe de CM, iar acum este în joc soarta lui Victor Piţurcă. Superstarul Mutu este incert", a scris publicaţia amintită.

"E nevoie de victorie", a scris Osterreich.

Mijlocaşul Paul Scharner crede că aceste este "un meci pentru viitor": "Suntem într-o situaţie grea, dar nu avem nimic de pierdut, vrem să învingem pentru un viitor mai bun". Selecţionerul Dietmar Constantini susţine că "victoria nu este imperativă, e doar un joc, Cupa Mondială e departe". "Nu e obligatoriu să câştigăm, nu le pot cere asta jucătorilor, dar toţi trebuie să se sacrifice pe teren. Nu trebuie să existe frică. Nu avem aşa de multă experienţă ca românii, nu avem aşa de multe staruri ca ei, dar avem o şansă să-i batem", a comentat Constantini.

Postul TV ORF a făcut un portret al lui Adrian Mutu, pe care-l numeşte "succesorul lui Maradona din Carpaţi", şi îl laudă pentru declaraţiile în care spune că nu a abandonat lupta pentru calificare.

Meciul Austria - România, cotând pentru grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, va avea loc, miercuri, de la ora 21.30, pe arena Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, şi va fi transmis de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici