Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk se opresc în semifinale la Australian Open

Gabriela Ruse şi Marta kostyuk au fost învinse joi noaptea la Australian Open, în semifinala probei de dublu feminin, părăsind astfel competiţia. Cele două au pierdut în două seturi în faţa principalelor favorite de la Melbourne, Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, din Republica Cehă.

287 afișări
Imaginea articolului Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk se opresc în semifinale la Australian Open

Sursa foto: MediafaxFoto

Meciul a durat o oră şi 22 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-2, după o partidă mai disputată decât o arată scorul, dar care a fost totuşi dominată de capii de serie numărul 1.

Echilibrul primului set s-a rupt la 3-2 pentru sportivele cehe, după ce anterior Ruse şi Kostyuk irosiseră o minge de break. În game-ul 6, perechea româno-ucraineeană a servit şi a fost nevoită să revină de la 0-40, având avantaj de 3 ori. În cele din urmă au cedat game-ul, la fel ca şi pe următoarele două, pierzând setul cu 6-2.

Al doilea act a avut un scenariu diferit, Ruse şi Kostyuk pierzând la mare luptă primul game pe propriul serviciu. Krejcikova şi Siniakova au mai făcut un break şi au dus scorul la 5-1.

Singurul break din meci al lui Ruse şi Kostyuk a venit pentru un 5-2 ce putea reechilibra jocul, însă sportivele cehe au returnat bine în game-ul imediat următor şi au închis meciul cu 6-2, 6-2.

În finală, Krejcikova şi Siniakova le vor întâlni pe japonezele Shuko Aoyama şi Ena Shibahara, favorite numărul 10 ale probei, care le-au eliminat tot joi noaptea pe favoritele numărul 2, americanele Coco Gauff şi Jessica Pegula.

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk vor fi recompensate pentru performanţa lor de a fi ajuns în semifinalele probei cu un premiu în bani de 144.900 dolari şi 780 puncte WTA în clasamentul de dublu feminin.

Finala se joacă duminică dimineaţa de la ora 6.00, ora României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici