Gabriela Szabo a pierdut procesul în care a contestat concedierea de la conducerea CSM Bucureşti

Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti, a anunţat luni Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

375 afișări
Imaginea articolului Gabriela Szabo a pierdut procesul în care a contestat concedierea de la conducerea CSM Bucureşti

Potrivit primarului, decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină, trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfăşurarea activităţii ei ca director al CSM.

„Printre concluzii, Corpul de Control a reţinut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câştigarea competiţiilor se puteau acorda potrivit legislaţiei în vigoare la acel moment numai sportivilor şi colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuţi). Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă”, arată Nicuşor Dan.

Acesta mai spune că, în plus, Corpul de Control a constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii.

„Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocaţii de 1.205.213 de lei şi despăgubiri şi cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment)”, mai transmite primarul general pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici