Galeone: Fiorentina nu ar trebui să-l cedeze pe Mutu

Fostul tehnician al echipei Udinese, Giovanni Galeone, a declarat, pentru Radio Toscana, că Fioretina nu ar trebui să ia în calcul o cedare a jucătorului Adrian Mutu la finalul sezonului, deoarece atacantul român "e un fenomen cu execuţii pe care puţini fotbalişti de Serie A le pot reuşi".

21 afișări
Imaginea articolului Galeone: Fiorentina nu ar trebui să-l cedeze pe Mutu

Galeone: Fiorentina nu ar trebui să-l cedeze pe Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu aş face schimbul Di Natale (n.r. - Antonio Di Natale, atacantul echipi Udinese) cu Adrian Mutu. Sunt un fan al jucătorului echipei Udinese, dar nu l-aş ceda niciodată la un alt club pe atacantul român, pentru a-l înlocui cu Di Natale, deoarece Mutu este un fenomen pe care îl apreciez încă de pe vremea când a jucat la Internazionale Milano şi are execuţii pe care puţini fotbalişti le au în campionatul italian", a precizat tehnicianul italian, citat de violanews.com

Antrenorul Giovanni Galeone, în vârstă de 69 de ani, a pregăti ultima oară pe Udinese în perioada 2006-2007, iar de-a lungul carierei s-a aflat la conducerea tehnică a unor formaţii precum Perugia, Pescara, Como, Napoli sau Ancona.

În altă ordine de ideei, site-ul calciomercato.it anunţă că pe lista jucătorilor care i-ar putea lua locul în atacul Fiorentinei lui Adrian Mutu, în cazul unei transfer al jucătorului român în vara acestui an, se află şi atacantul echipei belgine Anderlecht, Matias Suarez.

"Nu este niciun secret faptul că pentru sezonul viitor Fiorentina este în căutare pe piaţa de transferuri sud-americană şi europeană a unui posibil înlocuitor pentru Adrian Mutu. Unele zvonurile din Belgia anunţă că pe lista direcotrului sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, se află şi numele lui Matias Suarez, atacantul argentinian de 21 de ani al echipei Anderlecht", notează sursa citată.

Adrian Mutu este suspendat provizoriu de către CONI, fiind în aşteptarea unei decizii definitive în cazul de dopaj cu sibutramină. Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost audiat, la 3 martie, în cazul de dopaj în care este implicat. Conform ziarului Corriere Fiorentino, Adrian Mutu va afla verdictul în cazul său la finalul lunii aprilie.

Scandalul de dopaj în cazul lui Adrian Mutu, al doilea în cariera românului, a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şi rezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici