Galeria lazială: "Mama românului este o curvă"

UEFA a decis să deschidă o anchetă în urma scandărilor rasiste ale galeriei echipei Lazio în meciul cu Dinamo, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, în care suporterii laziali au adus jigniri românilor.

1 afișare
Imaginea articolului Galeria lazială: "Mama românului este o curvă"

Galeria lazială: "Mama românului este o curvă"

Site-ul youtube.com prezintă un filmuleţ în care galeria echipei Lazio aduce jigniri românilor şi cântă: "Mama românului este o curvă".


Conducerea clubului Lazio Roma a dat publicităţii, joi, un comunicat, prin care condamnă scandările rasiste ale unora dintre suporterii echipei, considerând că acestea au fost izolate şi condamnate de majoritatea fanilor prezenţi, marţi, pe Stadio Olimpico.

"SS Lazio aşteaptă cu încredere ca UEFA să strângă toate informaţiile necesare pentru a evalua ceea ce s-a întâlmplat la 14 august, înainte şi în timpul partidei dintre Lazio şi Dinamo Bucureşti. Clubul asigură că nu există niciun fel de proprie responsabilitate în ceea ce s-a întâmplat în afara Complexului Sportiv al Stadio Olimpico şi crede că agresorii vor fi identificaţi în cel mai scurt timp, aşa cum a declarat Ministerul de Interne. Referindu-se la episoadele de rasism din interiorul stadionului, SS Lazio aminteşte că toţii suporterii laziali au protestat sonor imediat faţă de grupul izolat de spectatori, ale căror scandări au fost imediat acoperite de un cor dezaprobator. Cu regret, clubul constată că aceste episoade izolate sunt prezentate deformat de unele mijloace de informare pe care le suspectăm că nu încearcă să caute adevărul obiectiv, ci vor să pună într-o lumină proastă echipa şi suporterii ei. SS Lazio mulţumeşte propriilor suporteri că încă o dată au dat dovadă de loialitate şi moralitate sportivă", se arată în comunicatul clubului Lazio Roma.

Pe de altă parte, Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor din Italia (Codacons) a cerut suspendarea terenului echipei Lazio Roma pentru tot sezonul 2007-2008 din Serie A, în urma incidentelor de la meciul cu Dinamo Bucureşti, în care au fost răniţi cinci suporteri români.

Echipele Lazio Roma şi Dinamo Bucureşti au terminat la egalitate, scor 1-1, partida din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Returul va avea loc la 28 august, de la ora 22.00, pe Stadionul Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici