GALERIE FOTO De la scolioză la campioană naţională. Povestea de film a Alexandrei Dobrin

  • Înotătorea Alexandra Dobrin, 28 de ani, campioana României în probele mixte, tocmai a semnat cu clubul Corona Braşov.
  • În prezent, Alexandra mândreşte cu un o performanţă greu de egalat: 18 ani de continuitate în postura de campioană naţională.
  • A început la tenis, dar recomandarea medicului de familie de a îndrepta o scolioză a trimis-o în bazinul de înot.
279 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO De la scolioză la campioană naţională. Povestea de film a Alexandrei Dobrin

Alexandra Dobrin

Alexandra Dobrin, campioană en-titre 200m mixt şi 400m mixt, este studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane - Universitatea „Transilvania” din Braşov şi urmează cursurile Şcolii de Antrenori din cadrul CNFPA (Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor). 

Alexandra Dobrin este un nume cunoscut celor care urmăresc competiţiile de înot din România, fiind una dintre cele care ocupă, an de an, prima poziţie în competiţiile de nataţie.

Născută în 19 februarie 1993 la Piteşti, a început înotul la recomandările medicului de familie, pentru a face mişcare şi a îndrepta o scolioză. Iniţial, visa la performanţe pe terenurile de tenis de câmp, dar viaţa avea să îi rezerve un alt parcurs, plin de reuşite.

A luat contactul cu apa după împlinirea vârstei de 8 ani şi nu a durat mult până când a fost remarcată de un antrenor. Pentru Liceul cu Program Sportiv (LPS) Piteşti a participat la primele Campionate Naţionale la Arad, în 2003. De atunci, Alexandra Dobrin avea să îşi adjudece cel puţin un titlu naţional, an de an. În prezent, proaspăta sportivă a Coronei se poate mândri cu un o performanţă greu de egalat: 18 ani de continuitate în postura de campioană naţională.

A făcut Dreptul la Bruxelles

De la 13 ani a devenit componentă a lotului naţional şi, în decursul timpului, a participat la toate competiţiile internaţionale destinate diferitelor categorii de vârstă. Dorinţa de a acumula experienţă şi de performa cât mai bine a determinat-o să plece în Franţa, ţară unde absolvit şi liceul. Ulterior, a plecat în Belgia, pentru a-şi definitiva studiile superioare la Facultatea de Drept din Bruxelles (ULB - Université Libre de Bruxelles).

„De astăzi, reprezint cu mândrie clubul sportiv Corona Braşov, unde am fost primită cu braţele deschise şi mi s-au oferit posibilităţi pe măsura talentului şi performanţelor mele. Mulţumesc clubului Corona pentru profesionalism, pentru angajamentul pe care şi-l asumă în a mă sprijini în performanţa de înalt nivel, pentru seriozitate, şi cel mai important, pentru încredere.

Performanţă înseamnă autodepăşire zilnică, muncă în echipă, soluţii găsite împreună. Împreună cu antrenorul meu, Gabi Cojocaru, suntem bucuroşi că am plecat pe un drum minunat alături de un partener de încredere, Corona Braşov”, a spus, azi, Alexandra Dobrin.

În săptămânile următoare, Alexandra începe un lung şir de competiţii. Debutul va fi dat odată cu Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt de la Kazan, Rusia (2-7 noiembrie). Apoi, urmează un puternic concurs în Franţa, în 17 noiembrie şi Campionatele Naţionale în bazin scurt de la Miercurea Ciuc (10-12 decembrie).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici