Gaţu: Negociem cu suedezul Thomas Ryde preluarea echipei naţionale

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, marţi, după şedinţa Consiliului de Administraţie, că negociază cu antrenorul suedez Thomas Ryde preluarea conducerii tehnice a echipei naţionale de handbal feminin a României.

16 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Negociem cu suedezul Thomas Ryde preluarea echipei naţionale

Gaţu: Negociem cu suedezul Thomas Ryde preluarea echipei naţionale (Imagine: Mediafax Foto)

"După propunerile Comitetului Director au rămas domnul Voina şi doamna Târcă. N-am lansat-o până acum pentru că se strică toată căruţa. S-a luat legătura cu trei antrenori din străinătate: Anja Andersen care era dispusă să vină, dar a cerut învoire de la HK Copenhaga şi i se dă voie abia din vara anului viitor, domnul Olivier Krumbholz, care este bolnav şi mai are un an de contract cu federaţia franceză şi cu Thomas Ryde fost antrenor la Viborg, care a fost de acord. Este suedez, a antrenat Viborg, iar acum are o firmă de asistenţă handbalistică având autorizaţie de expert în handbal atât de la federaţia internaţională cât şi cea europeană", a spus Gaţu.

Cristian Gaţu a menţionat că până acum nu a purtat negocieri directe cu Ryde, ci doar de tatonare.

"Discuţiile au fost de tatonare şi nu de promisiune şi în detaliu, iar în momentul în care s-a intrat în impas că de ce să propunem nu ştiu ce antrenori români, ca să terminăm şedinţa, am propus ca pe prima perioadă, de patru luni de zile, până la terminarea Campionatului European din Macedonia să aducem un antrenor străin. S-a votat favorabil cu acordarea a şapte zile pentru a lua legătura şi cu Ryde şi cu alţi antrenori străini pe principiul că obiectivul trebuie să rămână locurile 1-3. Comitetul Director a fost mandatat să purtăm discuţii cu el sau alţii şi în şapte zile să le comunicăm dacă sunt de acord. Ryde este de acord, a solicitat doi antrenori români şi mi-a explicat telefonic că va încerca să obţină locurile 1-3, pentru că după el, România trebuia să fie pe podium şi la JO", a subliniat Gaţu.

Preşedintele FRH este convins că Ryde va avea probleme cu ceilalţi tehnicieni români: "Sunt convins că va avea probleme deoarece Comisia Tehnică a respins un antrenor străin încă de la început, dar vom face tot posibilul să obstrucţionăm această atitudine negativă, deoarece cred că handbalul românesc trebuie să implementeze un alt gen de relaţii cu jucătoarele. Ar fi o mândrie pentru noi ca acest antrenor străin să reuşească, iar asta ar fi cheia succeselor viitoare. Am discutat şi cu Cristina Vărzaru despre Ryde şi au avut o relaţie foarte bună la Viborg. Ideal pentru mine, dacă nu apărea această variantă era un cuplu Radu Voina - Mariana Târcă. Nu cred că handbalul românesc va avea linişte, trăim în România. Mâine dimineaţă o să-i dau telefon ca să-l invit în România, ca să discutăm lucruri concrete. Dacă nu se ajunge la o înţelegere cu el sau cu un alt antrenor străin se reîntâlneşte CA. E de preferat un antrenor care nu e obişnuit cu balcanismul nostru. În discuţie au rămas Mariana Târcă şi Radu Voina, în cazul în care Ryde nu acceptă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici