Generaţia de Aur - Legendele Olandei, scor 5-5

Echipa Generaţia de Aur a terminat la egalitate, scor 5-5, meciul caritabil cu formaţia Legendele Olandei, disputat, joi, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, în cadrul evenimentului "Seara Campionilor - Stele în iarbă", care a reprezentat şi meciul de retragere a lui Ioan Ovidiu Sabău.

1 afișare

Golurile Generaţiei de Aur au fost reuşite de Gheorghe Hagi '34, '49, Ionel Ganea '54, Viorel Moldovan '62 şi Gheorghe Craioveanu '80, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru Legendele Olandei au înscris Richard Witschge '22, Pierre van Hooijdonk '27, '45, Ronald de Boer '47 şi Trustfull '59.

Echipa Generaţia de Aur a avut următoarea componenţă: Bogdan Stelea - Dan Petrescu, Gheorghe Mihali, Gheorghe Popescu, Tibor Selymes - Ioan Ovidiu Sabău, Gheorghe Hagi, Adrian Ilie - Marius Lăcătuş, Viorel Moldovan, Ionel Ganea. Au mai jucat: Gheorghe Craioveanu, Anton Doboş, Iosif Rotariu, Dumitru Stângaciu, Gabi Balint, Ioan Andone. Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu.

Din echipa Legendele Olandei au făcut parte: Hans van Breukelen - Bert Konterman, Verlaat, Frank de Boer, Numan - Ronald de Boer, Erwin Koeman, Wim Jonk, Witschge, Trustfull - Pierre van Hooijdonk. Au mai jucat: Marc van Hintum, Middelbeek şi Michel Kreek.

Prezentarea echipelor a început la ora 19.30 şi a fost făcută în stil NBA, fiecare jucător fiind urmărit pe teren de reflectoare. Ultimul prezentat a fost Ioan Ovidiu Sabău, pentru care acest eveniment a reprezentat meciul de retragere. Spectatorii prezenţi pe arena din Cluj au afişat, în momentul în care Sabău a intrat pe teren, plăcuţe cu numărul purtat pe tricou de fostul fotbalist - 8. Fanii au scandat numele lui Sabău, fost jucător la Universitatea Cluj, Dinamo, Feyenoord Rotterdam, Brescia, Rapid şi Gaz Metan Mediaş, dar şi pe cele ale lui Hagi, Lăcătuş şi Andone.

La finalul partidei, Ioan Ovidiu Sabău a primit din partea românilor un tricou cu numărul 11 şi a făcut schimb de tricouri cu olandezul Erwin Koeman. Jucătorii ambelor echipe au purtat pe sub tricouri maieuri inscripţionate cu mesajul: "Mulţumim Cluj".

De asemenea, a avut loc un foc de artificii.

La meciul disputat pe stadionul grupării CFR Cluj au asistat aproximativ 11.000 de spectatori, banii încasaţi din vânzarea biletelor urmând să ajungă la fundaţia SOS Satele Copiilor din Bucureşti.

În tribune au fost prezenţi şi componenţii echipei CFR Cluj.

În cadrul evenimentului "Seara Campionilor - Stele în iarbă" a mai avut loc o licitaţie a tricourilor de joc, suma strânsă în urma acestei licitaţii fiind de 388.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici