George Copos: Comisia de Recurs ar trebui să anuleze decizia Comisiei de Disciplină

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, că membrii Comisiei de Recurs a LPF trebuie să anuleze decizia Comisiei de Disciplină a forului, conform căreia rapidiştii au pierdut, scor 0-3, meciul cu FC Timişoara, deoarece i-au folosit pe Dacian Varga şi Tiberiu Bălan..

15 afișări
Imaginea articolului George Copos: Comisia de Recurs ar trebui să anuleze decizia Comisiei de Disciplină

George Copos: Comisia de Recurs ar trebui să anuleze decizia Comisiei de Disciplină (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Copos a explicat că membrii Comisiei de Recurs trebuie să ţină cont de faptul că FC Timişoara şi-a retras plângerea privind obţinerea dreptului de joc a jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la formaţia Rapid, astfel că cei doi aveau drept de joc în meciul dintre cele două echipe disputat pe 5 martie.

"Aici, în foaia de arbitraj (n.r. - raportul de arbitraj), Timişoara a contestat dreptul de joc (n.r. - obţinerea dreptului de joc) al celor doi fotbalişti. Mai târziu, Timişoara a renunţat la acest capăt de cerere şi, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă dată de o comisie LPF, se arată că Timişoara a renunţat la această cerere. Practic, în acest moment nu mai există niciun fel de contestaţie privind dreptul de joc al celor doi, ca atare noi am fost de bună credinţă şi jucătorii au avut drept de joc în 5 martie. Foaia de arbitraj este documentul de bază că judecăm dreptul de joc. Lucrurile sunt extrem de clare şi eu cred că membrii Comisiei de Recurs nu pot să ia o altă decizie, decât să considere rezultatul de pe teren", a spus Copos la ieşirea de la audierile Comisiei de Recurs privind judecarea memoriului înaintat de FC Rapid la decizia Comisiei de Disciplină din 9 aprilie, conform căreia rapidiştii au pierdut, scor 0-3, meciul cu FC Timişoara, deoarece i-au folosit pe Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

La rândul său, preşedintele CA al FC Rapid, Ioan Taban, a declarat că raportul de arbitraj, pe care George Copos l-a arătat jurnaliştilor la ieşirea de la audieri, demonstrează că nu există un "obiect al contestaţiei", astfel că trebuie anulată decizia Comisiei de Disciplină din 9 aprilie.

"Domnul Copos a arătat acel document din care rezultă că nu mai există obiect al contestaţiei, pentru că în raportul de arbitraj ei au contestat transferurile. Iar transferurile nu s-au judecat niciodată, pentru că Timişoara a renunţat la acea contestaţie. Acest document (n.r - raportul de arbitraj) a fost întotdeauna la dosar, este raportul arbitrului, nu s-a luat în calcul până acum, pentru că nu au vrut să ţină cont de el. Prin acest document, ar trebuie să se accepte recursul nostru şi să se anuleze hotărârea Comisiei de Disciplină", a spus Taban.

În replică, directorul executiv al clubului FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat că nu sunt motive pentru ca membrii Comisiei de Recurs să ia o altă decizie decât cea dictată de Comisia de Disciplină.

"Ne-am spus punctul de vedere, la fel şi cei de la Rapid. A venit şi domnul Copos, probabil că i-au dat şi dânsului voie să vină la comisia asta. Dumnealui, ca de obicei, a susţinut punctul de vedere al clubului Rapid, însă, la fel ca şi celelalte comisii, şi aceasta nu poate da decât un verdict, adică meci pierdut pentru Rapid. Domnul Copos a venit cu argumentele cu care cei de la Rapid au mai venit şi până acum la comisii şi care nu cred că sunt elocvente", a spus oficialul timişorean.

Chivorchian a precizat, de asemenea, că FC Timişoara nu renunţă la contestaţie. "Cum să renunţăm la ea, ar însemna să încălcăm regulamentele. Când i-am solicitat domnului Copos să se rejoace acel meci, dânsul a spus că trebuie să-şi consulte partenerii. Dar ce parteneri să-ţi consulţi, când deţii 80 la sută dintr-un club?".

Comisia de Disciplină a LPF a decis, pe 9 aprilie, ca echipa Rapid să piardă, cu scorul de 0-3, meciul cu FC Timişoara, considerând că jucătorii rapidişti Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc în partida disputată la 5 martie şi încheiată cu victoria rapidiştilor cu scorul de 1-0.

FC Timişoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplină a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene au cerut să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan. De la meciul cu FC Timişoara, Varga şi Bălan nu au mai evoluat pentru Rapid în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici