George Hincapie le-a spus anchetatorilor că l-a văzut pe Armstrong dopându-se

Rutierul american George Hincapie le-a spus anchetatorilor federali că l-a văzut pe Lance Armstrong dopându-se şi că el şi fostul său coleg de echipă şi-au furnizat reciproc EPO.

52 afișări
Imaginea articolului George Hincapie le-a spus anchetatorilor că l-a văzut pe Armstrong dopându-se

George Hincapie le-a spus anchetatorilor că l-a văzut pe Armstrong dopându-se (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit emisiunii "60 Minutes" de la CBS, care nu citează surse, Hincapie face parte dintr-un grup format din cel puţin trei foşti colegi ai lui Armstrong, care au depus mărturie că s-au dopat, la fel ca şi septuplul câştigător al Turului Franţei. Aceste afirmaţii au fost făcute în faţa unui juriu reunit la Los Angeles, în cadrul anchetei federale privind dopajul în echipa US Postal, începută în urmă cu un an şi condusă de agentul Jeff Novitzky, informează site-ul cbsnews.com.

"În ceea ce priveşte informaţiile din emisiunea «60 Minutes», nu pot să fac niciun comentariu legat de ancheta în curs", a reacţionat Hincapie, pe contul său de Twitter.

Sportivul american în vârstă de 37 de ani participă în prezent, cu echipa BMC, la Turul Californiei. "Nu am discutat cu cei de la «60 Minutes» şi nu ştiu de unde au obţinut informaţiile. După cum am mai spus, sunt dezamăgit că oamenii vorbesc despre trecutul ciclismului şi nu despre viitorul său", a menţionat George Hincapie.

Un avocat al lui Lance Armstrong, Mark Fabiani, a afirmat că nu deţine mijloace pentru a afla ceea ce s-a spus în faţa juriului (n.r. - care se reuneşte cu uşile închise). "Deci nu putem să comentăm articolele de presă fără surse identificate", a adăugat Fabiani.

Dezvăluirile din mass-media americană vin la o zi după acuzaţiile de dopaj la adresa lui Armstrong formulate de Tyler Hamilton în emisiunea "60 Minutes" şi la un an după acuzaţiile lui Floyd Landis, care a menţionat atunci şi numele lui Hincapie. Ambii sunt foşti colegi al lui Armstrong la US Postal.

Spre deosebire de Hamilton, suspendat opt ani, în 2009, ca urmare a încălcării pentru a doua oară a regulilor antidoping, şi Landis, depistat pozitiv în 2006, George Hincapie nu a fost niciodată prins dopat. El este chiar considerat un prieten apropiat al lui Armstrong şi coleg model al texanului, singurul care a fost alături de el la cele şapte victorii în Turul Franţei (1999-2005). În trecut, Lance Armstrong a spus că Hincapie este ca un frate pentru el.

Aceste acuzaţii intervin la un an după cele ale lui Floyd Landis, coechipierul lui Armstrong la US Postal în perioada 2002 - 2004. În această bază, o anchetă federală a fost lansată în SUA în vara anului 2010 privind posibila utilizare de fonduri publice cu scopuri ilicite (de exemplu, trafic sau utilizare de produse dopante) şi condusă de procurorul Jeff Novitzky, care s-a ocupat şi de cazul Balco în 2003. US Postal era o echipă finanţată de guvernul american.

Hamilton, în vârstă de 40 de ani, a negat mereu că s-a dopat. El s-a retras din activitate după ce a fost suspendat opt ani, în 2009, ca urmare a încălcării pentru a doua oară a regulilor antidoping. În 2004, el a fost primul sportiv depistat pozitiv prin transfuzie sangvină şi în 2009 el a fost controlat pozitiv cu un steroid anabolizant (DHEA), o substanţă aflată înt-un medicament pe care îl lua pentru tratarea unei depresii cronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici