Germania a egalat Italia la numărul de trofee CM câştigate

Reprezentativa Germaniei a egalat Italia la numărul de Cupe Mondiale câştigate, patru, după ce a reuşit să se impună în faţa Argentinei, scor 1-0, în finala disputată pe Maracana, "templul fotbalului mondial".

337 afișări
Imaginea articolului Germania a egalat Italia la numărul de trofee CM câştigate

Germania a egalat Italia la numărul de trofee CM câştigate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Graţie golului lui Götzedin minutul 113, Germania succede în palmares Spaniei, transformă în aur "Mineirazo" (7-1 contra Braziliei în semifinale) şi câştigă o a patra stea după "miracolul de la Berna"-1954, titlul "Kaiser-ului" Beckenbauer în 1974 şi cel al generaţiei Matthäus în 1990.

Germania egalează Italia şi se află la un titlu de Brazilia (5), în timp ce Argentina rămâne cu două trofee (1978 şi 1986).

Germania are opt finale la Cupa Mondială şi câştigă primul său trofeu după Euro-1996. În 2010, Germania, care succede în palmares Spaniei, a ocupat locul trei.

Locul trei la Cupa Mondială din Brazilia a revenit reprezentativei Olandei, care a trecut în finala mică de Brazilia, scor 3-0.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici