Germania, euforică după triumful de la Rio de Janeiro - FOTO

Germania a petrecut noaptea de duminică spre luni cu focuri de artificii, petarde, cântece şi numeroase alte manifestări de bucurie după ce naţionala germană a câştigat Cupa Mondială impunându-se în finala cu Argentina, la Rio de Janeiro, scor 1-0 după prelungiri.

326 afișări
Imaginea articolului Germania, euforică după triumful de la Rio de Janeiro - FOTO

Germania, euforică după triumful de la Rio de Janeiro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Campioni mondiali", "Este adevărat", "Sunteţi cei mai mari": presa este euforică, acordându-i o atenţie specială lui Mario Gotze, autorul golului.

"1954. 1974. 1990. 2014! Germania este campioană mondială", a scris site-ul Spiegel, iar Bild a titrat: "De data asta ai reuşit. În sfârşit!". "Götze, Zeul fotbalului", a mai scris cel mai citit ziar din Germania. "Mulţumim, Jogi (Löw)! Mulţumim, băieţi! Ne-aţi făcut atât de fericiţi"..."Ne înclinăm în faţa antrenorului Jogi Löw. Acest titlu este opera lui de artă. Concentrat, a condus echipa de-a lungul turneului. El este liniştit după marile victorii şi rămâne calm după meciurile dificile", a adăugat Bild.

"Götze, salvatorul", a titrat Frankfurter allgemeine Zeitung. "Pentru prima oară o echipă europeană a câştigat un turneu mondial în America de Sud (...) Titlul Germaniei este meritat", a scris sursa citată.

"Campioni mondiali! Naţionala şi-a ţinut promisiunea. Claxoanele de duminică vor creşte când echipa va ajunge la Berlin marţi", a scris Neue Osnabrücker Zeitung.

În toată ţara, fanii au ieşit pe străzi pentru a sărbători cel de-al patrulea titlu mondial câştigat de Germania. La Berlin, peste 250.000 de persoane îmbrăcate în culorile naţionale, negru-roşu-galben, s-au bucurat de triumful echipei Germaniei la Poarta Brandeburg. Fanii au cântat la unison "We are the champions".

Marţi, în acelaşi loc sunt aşteptaţi peste 400.000 de germani pentru a-şi sărbători eroii.

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei de duminică, de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obţinută după prelungiri, scor 1-0, în faţa selecţionatei Argentinei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Gotze, în minutul 113, după o pasă de la Andre Schurrle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici