Germanii îi recomandă lui Schumacher să se retragă din Formula 1

Peste 50 la sută dintre compatrioţii germanului Michael Schumacher consideră că septuplul campion mondial ar trebui să se retragă din Formula 1 la finalul acestui sezon, a relevat un sondaj realizat de compania Promit la cererea agenţiei Sid.

255 afișări
Imaginea articolului Germanii îi recomandă lui Schumacher să se retragă din Formula 1

Germanii îi recomandă lui Schumacher să se retragă din Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre persoanele intervievate, 55,4 la sută au afirmat că Schumi ar trebui să nu îşi mai prelungească înţelegerea cu echipa Mercedes, scadentă la finalul anului 2012, în timp ce numai 26,2 la sută cred că cel mai titrat pilot din istoria F1 ar trebui să mai concureze cel puţin încă un an, informează motorsport.com.

Schumacher, deţinătorul recordului de 91 de victorii, are un început de sezon 2012 foarte slab, el trecând linia de sosire numai în două dintre cele cinci Mari Premii desfăşurate până acum, cu două locuri 10 în palmares, în Malaysia şi Bahrain.

În schimb, coechipierul său Nico Rosberg s-a clasat de trei ori în primii şapte piloţi, reuşind chiar prima sa victorie din carieră, la Marele Premiu al Chinei, şi a acumulat 41 de puncte, faţă de două câte are Schumacher.

Michael Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul anului 2006, dar trei ani mai târziu el a hotărât să revină în Marele Circ, atras de proiectul Mercedes de a crea o echipă germană în totalitate, după ce achiziţionase team-ul Brawn GP.

De la revenirea în competiţii, cele mai bune rezultate obţinute de el au fost clasarea pe locul 4 la Grand Prix-urile de la Barcelona şi Istanbul, în 2010, şi de la Montreal, în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici