Germanul Thomas Bach a fost reales preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional

  • Campionul olimpic Thomas Bach a fost reales pentru un mandat suplimentar de patru ani în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (COI).
  • Germanul în vârstă de 67 de ani a primit 93 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, din 94 valabile.
64 afișări
Imaginea articolului Germanul Thomas Bach a fost reales preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional

Germanul Thomas Bach a fost reales preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional

Thomas Bach, care a câştigat aurul cu echipa germană de scrimă la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, a fost ales preşedinte al COI la sesiunea din 2013, la Buenos Aires pentru un prim mandat de opt ani. Acest termen se va încheia în ziua de închidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, pe 8 august anul acesta. Al doilea mandat al său ca preşedinte al CIO va începe imediat şi se va încheia în 2025.

„Vă mulţumesc din suflet pentru acest vot copleşitor de încredere. Consider copleşitoare această învestire, având în vedere numeroasele reforme şi numeroasele decizii dificile pe care a trebuit să le luăm şi care ne-au afectat pe toţi ”, a spus preşedintele Bach după realegerea sa.

„Când m-aţi ales pentru prima dată ca preşedinte în 2013 în Buenos Aires, am spus că doresc să conduc COI conform motto-ului campaniei mele „Unitate în diversitate” şi să fiu preşedinte pentru voi toţi şi pentru toţi factorii interesaţi. Acest angajament este valabil şi pentru al doilea şi ultimul meu mandat. Uşa, urechile şi inima mea rămân deschise pentru fiecare dintre voi. Sper că mă pot baza pe dăruirea, sprijinul şi prietenia voastră şi în continuare în aceşti patru ani.” a mai adăugat
şeful olimpismului mondial.

Ca sportiv, Thomas Bach a fost un scrimer de talie mondială, câştigând medalia de aur olimpică, dar şi două medalii de aur cu echipa germană de scrimă la Campionatele Mondiale de la Montreal din 1976 şi de la Buenos Aires în 1977. A fost membru fondator al Comisiei sportivilor COI în 1981, alături de care a rămas până în 1988. În 1991, a devenit membru al COI şi a fost membru al Comitetului executiv al COI între 1996 şi 2013. A fost vicepreşedinte al COI între 2000 şi 2004, 2006 şi 2010 şi din 2010 până la alegerea sa ca preşedinte al CIO în septembrie 2013.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici