Gest de omenie. Muncitorii din Sri Lanka alungaţi din Botoşani au fost angajaţi în Cluj. Ce lucrează acum aceştia

33 de muncitori din Sri Lanka au ajuns, joi, la fabrica DeLonghi din Jucu, judeţul Cluj, unde vor fi angajaţi ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică. Muncitorii au fost alungaţi din Botoşani după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de coronavirus.

1866 afișări
Imaginea articolului Gest de omenie. Muncitorii din Sri Lanka alungaţi din Botoşani au fost angajaţi în Cluj. Ce lucrează acum aceştia

Gest de omenie. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka alungaţi din Botoşani au fost angajaţi în Cluj. Ce lucrează acum aceştia

Cei 33 de muncitori din Sri Lanka vor fi angajaţi ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică.

Ei au sosit joi dimineaţă la fabrică şi au fost incluşi într-un triaj epidemiologic, iar după ce vor fi aprobate documentele de la Imigrări vor începe perioada de training.

Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.

„Vor evolua, învăţa, nu vor avea funcţii auxiliare”, a spus Petcu.

Întrebată de ce compania a ales să angajeze muncitori din Sri Lanka, aceasta a precizat că a fost, în primul rând, un gest de omenie, pentru a ajuta nişte oameni aflaţi într-o situaţie dificilă.

„Este cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă în condiţii pe care nu le cunosc, în situaţii pe care nu le gestionează cum trebuie, să înţeleagă că în România se găseşte de lucru în condiţii corecte, de respect şi siguranţă. Şi să lucreze acasă la ei în loc să lucreze pentru alţii”, a spus Petcu.

Toţi muncitorii vor fi cazaţi într-o pensiune din judeţul Cluj.

Contractele de muncă vor avea o durată de un an, iar muncitorii din Sri Lanka vor avea condiţii egale cu cei români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici