Ghana a trimis cu avionul în Brazilia peste trei milioane de dolari numerar pentru fotbalişti

Guvernul din Ghana a anunţat, miercuri, că a trimis peste trei milioane de dolari numerar în Brazilia, cu un charter, pentru jucătorii echipei naţionale care participă la Cupa Mondială de fotbal.

242 afișări
Imaginea articolului Ghana a trimis cu avionul în Brazilia peste trei milioane de dolari numerar pentru fotbalişti

Ghana a trimis cu avionul în Brazilia peste trei milioane de dolari numerar pentru fotbalişti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Viceministrul Sporturilor, Joseph Yamin, a explicat la Radio Citi FM din Accra că decizia de a trimite banii cu avionul a fost luată la cererea fotbaliştilor, care au refuzat să-i primească prin transfer bancar.

El a justificat această metodă de premiere prin faptul că o bună performanţă a naţionalei la CM ar avea un impact pozitiv asupra moralului naţiunii. "Fotbalul reprezintă pasiunea unei naţiuni şi toată lumea s-ar întoarce împotriva guvernului" dacă nu ar face totul pentru a contribui la victoria echipei naţionale, a spus el.

Federaţia ghaneză de fotbal a precizat că banii au fost împrumutaţi de la guvern, urmând a fi înapoiaţi autorităţilor în momentul în care FIFA va plăti sumele care se cuvin fiecărei participante la turneul final.

Ghana ocupă locul 3 în Grupa G şi va înfrunta, joi, la Brasilia, reprezentativa Portugaliei în meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici