Gheorghe Tadici: Şi pentru mine e o mare dezamăgire ratarea calificării, am avut alte aşteptări

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că ratarea calificării în sferturile de finală ale CM din Serbia este o dezamăgire mare pentru toată lumea, inclusiv pentru el, deoarece avea alte aşteptări.

162 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Tadici: Şi pentru mine e o mare dezamăgire ratarea calificării, am avut alte aşteptări

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Naţionala României a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia, duminică seară, de Polonia, care s-a impus cu scorul de 31-29 (13-17). Înfrângerea a însemnat, totodată, şi eliminarea României din competiţie, în condiţiile în care nu se mai joacă meciuri de clasament final.

Antrenorul Gheorghe Tadici a făcut o scurtă "radiografie" a partidei cu Polonia din seara precedentă, care a fost la îndemâna României timp de 50 de minute, tricolorele conducând chiar şi cu cinci goluri. El spune că jucătoarele tricolore au căzut fizic în partea secundă a meciului de duminică. "Am avut probleme la capitolul fizic, în primul rând. După minutul 48 s-a văzut clar că polonezele ne-au depăşit fizic şi, atunci când ai atât de multe ratări de la 6 metri şi primeşti aşa uşor gol în apărare, e normal că n-ai cum să rezişti. Îmi pare rău, e păcat de munca depusă, toţi regretăm, fetele şi noi cei din jurul lor. Am avertizat că Polonia e echipă care vine tare pe final. Din păcate, nu am putut gestiona cu toţii situaţia. Îmi asum şi eu răspunderea, toată lumea regretă, inclusiv jucătoarele", a afirmat Tadici, pentru MEDIAFAX.

Antrenorul naţionalei a făcut referiri şi la starea psihică a jucătoarelor după eliminarea de la Mondiale, handbalistele sale revenindu-şi cu greu după meci. "Au fost foarte afectate, sunt şi acum. Şi-au dorit, au avut şi ele visurile lor, aşa e în marea performanţă, dar le-au văzut năruite. Nici acum nu-şi pot explica ce s-a întâmplat, încă nu le vine să creadă. Dacă ne uităm pe statistici, cifrele ne spun multe. Avem 9 goluri din 20 de aruncări la poartă de la 6 metri, deci 11 ratări, dar şi 6 goluri primite în superioritate numerică. Atunci când ajungi în faza KO a unei asemenea competiţii, plăteşti asemenea greşeli. Iar partea fizică nu se rezolvă la echipa naţională. Eu am îmbunătăţit câte ceva, dar nu îndeajuns, nici nu era timp", a spus Gheorghe Tadici.

El recunoaşte că a avut aşteptări mai mari, nu doar pentru că obiectivul echipei era calificarea în sferturi, ci şi pentru că este de părere că se poate forma pe viitor o echipă competitivă cu jucătoarele tinere convocate la CM din Serbia. "Şi pentru mine este o mare dezamăgire. Am avut aşteptări mai mari, care din păcate s-au oprit aici. Totuşi, dacă vrem să privim şi partea plină a paharului, avem o serie de debutante care promit pentru ziua de mâine în formarea unei echipe competitive", a încheiat antrenorul naţionalei.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipa României aşteaptă să se îmbarce în autocar pentru revenirea în ţară, la Timişoara, de unde jucătoarele se vor merge la cluburi.

Echipele Germaniei, Franţei, Poloniei şi Danemarcei s-au calificat, duminică, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Serbia, naţionala României fiind eliminată în optimi şi încheind competiţia.

Duminică s-au mai jucat meciurile Germania - Angola 29-21, Franţa - Angola 27-19 şi Danemarca - Muntenegru 22-21.

Celelalte patru meciuri din optimile de finală sunt programate luni: Brazilia - Olanda, Coreea de Sud - Serbia, Ungaria - Spania şi Norvegia - Cehia.

Echipele eliminate în optimile de finală încheie participarea la CM, la care nu se mai joacă meciuri de clasament final, exceptând President Cup, pentru locurile 17-24.

România a încheiat Grupa D preliminară pe locul doi, rezultatele sale fiind următoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria şi 29-23 cu Cehia.

Meciurile din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.

România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatului Mondial, începând cu 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici