Ghiţă Mureşan, Cetăţean de Onoare al Clujului

Fostul baschetbalist în NBA, Ghiţă Mureşan, a fost decorat miercuri cu titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca.

151 afișări
Imaginea articolului Ghiţă Mureşan, Cetăţean de Onoare al Clujului

Ghiţă Mureşan, Cetăţean de Onoare al Clujului (Imagine: Mediafax Foto)

Ghiţă Mureşan a participat la ceremonia de la Primărie împreună cu soţia, Liliana, şi cu cei doi fii, George şi Victor, arătându-se extrem de emoţionat pe durata întâlnirii cu viceprimarul Sorin Apostu, consilierii locali şi foşti coechipieri de la "U" Cluj.

"De câte ori vin în România şi am de ţinut un discurs mă apucă emoţiile. Înainte de-a veni eram emoţionat, dar auzind ce frumos au vorbit cu toţii despre mine, sunt şi mai emoţionat. Mulţumesc Primăriei pentru onoarea pe care mi-a făcut-o şi mulţumesc Cluj!", a spus Mureşan.

"Nu vreau să fiu un simplu cetăţean de onoare, ci un cetăţean de onoare activ. De aceea mă implic în proiectele pentru copii, vreau să dau ceva înapoi oraşului, care mi-a dat oportunitatea să muncesc.", a mai adăugat baschetbalistul.

"Am vrut să fac asta şi la nivel naţional, dar din păcate proiectele pentru copii discutate acum doi ani cu premierul Călin Popescu Tăriceanu sunt în acelaşi stadiu, adică nu s-a făcut nimic", a declarat Ghiţă Mureşan, după primirea distincţiei de Cetăţean de Onoare, el fiind al zecelea sportiv onorat la Cluj, dar primul baschetbalist.

Câştigător al titlului naţional cu "U" Cluj chiar în anul în care a părăsit România (1992), Mureşan a făcut referiri şi la actuala situaţie a baschetului românesc.

"Dacă privim echipele naţionale, de la juniori la seniori, şi vedem că joacă în Divizia B a Europei, spunem totul, nu? Când am jucat ultima dată pentru naţionala de juniori a României, am ocupat locul cinci în lume", a comentat Ghiţă Mureşan.

Mureşan a avut parte şi de un participant surpriză la ceremonie. Fostul său antrenor de la naţionala de juniori, care a condus şi reprezentativa de seniori în 2007, Liviu Călin, s-a aflat în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj.

"Este o întâmplare deosebită să mă aflu la Cluj, chiar în această zi. Ghiţă Mureşan este un ambasador al Clujului, dar şi al României, indiferent unde am ajuns în această lume, eram întrebat de el. Este un băiat extraordinar, cu o curăţenie morală rară şi care ştie să savureze fiecare secundă a jocului de baschet", a spus Liviu Călin, care este stabilit în Germania.

El va rămâne la Cluj şi săptămâna viitoare, când are programată cea de-a doua săptămână de camp, pentru copiii cu vârste între 10 şi 14 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici