Giancarlo Abete şi Theo Zwanziger, membri în Comitetul Executiv al UEFA

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, şi conducătorului forului german, Theo Zwanziger, au fost aleşi membrii în Comitetul Executiv al UEFA, miercuri, în cadrul celui de al 33-lea congres al organismului european, desfăşurat la Copenhaga.

15 afișări
Imaginea articolului Giancarlo Abete şi Theo Zwanziger, membri în Comitetul Executiv al UEFA

Giancarlo Abete (s) şi Theo Zwanziger, membri în Comitetul Executiv al UEFA

Abete a primit 45 de voturi, în timp ce Zwanziger a obţinut 47 dintr-un maxim de 50 de votanţi. Zwanziger a fost ales în locul lui Gerhard Mayer-Vorfelder, fostul preşedinte al federaţiei germane şi vicepreşedinte al UEFA, care nu s-a prezentat la alegeri.

Doisprezece candidaţi s-au duelat pentru unul din cele nouă locuri de membri în Comitetul Executiv al UEFA: şapte mandate expiraseră şi două noi posturi au fost create.

Doi candidaţi care s-au prezentat pentru a-şi prelungi mandatele ajunse la final, englezul Geoffrey Thompson şi cipriotul Marios Lefkaritis, au fost realeşi.

Astfel, în Comitetul Executiv al UEFA au fost aleşi pentru un mandat de patru ani (2009-2013): Marios N. Lefkaritis (Cipru, 50 de voturi), Theo Zwanziger (Germania, 47), Giancarlo Abete (Italia, 45), Geoffrey Thompson (Anglia, 43), Allan Hansen (Danemarca, 40), Frantiek Laurinec (Slovacia, 36), Michael van Praag (Olanda, 34) şi Abraham Luzon (Israel, 28). În timp ce, Liutauras Varanavicius (Lituania) a fost ales ca membru al Comitetului Executiv cu 22 de voturi, pentru un mandat de doi ani.

Comitetul Executiv, organul de decizie al UEFA, este compus în total de 16 membri, printre care se află şi preşedintele FRF, Mircea Sandu.

De asemenea, în congresul de la Copenhaga a avut loc şi alegerea a patru reprezentanţi pentru Comitetul Executiv al FIFA: Michel D'Hooghe (Belgia), Senes Erzik (Turcia), Marios Lefkaritis (Cipru) şi Vitaly Mutko (Rusia).

Următorul congres al forului european va avea loc pe data de 25 martie 2010, la Tel Aviv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici