Gică Popescu a prezentat la Barcelona decizia emisă de CNSAS

Fostul internaţional român Gică Popescu a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Barcelona, decizia emisă de conducerea CNSAS, conform căreia nu a colaborat cu Securitatea.

28 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu a prezentat la Barcelona decizia emisă de CNSAS

Gică Popescu a prezentat la Barcelona decizia emisă de CNSAS (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"Pentru mine, momentul când aceste informaţii au fost făcute publice a reprezentat o povară sufletească greu de suportat. Faptul că nişte semeni de-ai mei, oameni care cunosc situaţia existentă în România de dinainte de 1989, şi-au permis să emită verdicte referitoare la persoana mea şi la fapte de care eu m-aş face vinovat, mă face să cred că respectul devine un lucru rar în ziua de azi. Impactul pe care aceste articole l-au avut la nivel internaţional şi prejudiciile de imagine pe care mi l-au adus, m-au făcut să iau hotărârea de a organiza o conferinţa de presă internaţională, în oraşul unde eu am cunoscut apogeul carierei mele de fotbalist, la Barcelona. Am dorit să aduc în faţa dumneavoastră tot acest aşa-zis dosar al meu de la Securitate şi decizia emisă de conducerea CNSAS, conform căreia nu am colaborat cu fosta Securitate", a declarat Popescu.

Fostul fotbalist a precizat că doreşte ca prin această conferinţă de presă fanii săi, din toată lumea să nu îşi schimbe părerea despre el. "Sper că prin această întâlnire am reuşit să aduc lumină asupra unui caz care nici nu ar fi trebuit să existe şi să încerc, împreună cu dumneavoastră, să îi lămuresc pe toţi fanii mei din întreaga lume că Gica Popescu, căpitanul Barcelonei şi al Naţionalei de Fotbal a României, câştigător al Cupei Cupelor, al Cupei UEFA şi a altor trofee importante, a fost, este şi va fi cel pe care l-au aplaudat şi continuă să-l susţina milioane de fani, un om cu coloană vertebrală şi care nu acceptă compromisuri", a adăugat Gică Popescu.

Fostul internaţional român a primit, marţi, 21iulie, de la CNSAS, o adeverinţă care atestă că nu a colaborat cu fosta Securitate. În urma acestei decizii, Popescu a declarat că a făcut plângere penală împotriva lui Mihail Bumbeş, cel care a dat publicităţii rapoarte din dosarul său la CNSAS, apoi va acţiona în instanţă publicaţiile Adevărul şi Gazeta Sporturilor şi redactori care au scris despre acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici