Gigi Becali: Am plătit datoria pentru transferul lui Tănase

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că a plătit datoria pe care gruparea din Bulevardul Ghencea o mai avea faţă de FC Argeş pentru transferul mijlocaşului Cristian Tănase, jumătate din sumă fiind virată în contul ANAF.

23 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Am plătit datoria pentru transferul lui Tănase

Gigi Becali: Am plătit datoria pentru transferul lui Tănase (Imagine: Mediafax Foto)

"Am plătit şi restul de bani pentru transferul lui Tănase, aşa că suntem la zi din acest punct de vedere. Jumătate din sumă am plătit la FC Argeş şi jumătate la ANAF, pentru că anul trecut primisem o hârtie prin care eram inştiinţaţi ca 14 miliarde de lei să-i virăm în conturile lor", a spus Becali.

FC Steaua mai avea de plătit o ultimă tranşă pentru transferul lui Cristian Tănase, în valoare de 710.000 de euro.

Preşedintele FC Argeş, Andrei Penescu, a declarat că gruparea pe care o conduce se află în proces cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru suma de 14 miliarde de lei vechi. "Din cele 29 de miliarde (n.r. - suma pe care Steaua trebuia să o plătească pentru transferul lui Tănase), noi avem de dat la Administraţia Financiară 14 miliarde, dar suntem în proces cu ei pentru a nu plăti această sumă din banii luaţi pe jucător. Exact în aceeaşi situaţie a fost şi Dinamo, au câştigat în instanţă şi n-au plătit acei bani. Normal este ca şi FC Argeş să beneficieze de aceeaşi judecată ca şi Dinamo, cazurile fiind asemănătoare", a spus Penescu jr..

La începutul lunii decembrie a anului trecut, preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat că ANAF a trimis clubului din Bulevardul Ghencea o hârtie prin care îi cere să vireze banii pentru transferul lui Cristian Tănase direct instituţiei statului şi nu grupării FC Argeş. "Noi am primit de la fisc o hârtie prin care nu mai virăm banii la FC Argeş, ci la fisc. Aici este o problemă între FC Argeş şi fisc, nu avem noi o problemă cu FC Argeş", spunea, la acea vreme, Argăseală.

Fiscul a controlat mai multe cluburi de fotbal, printre care şi FC Argeş, şi a descoperit unele neclarităţi în privinţa actelor de muncă încheiate jucătorilor. Pentru lămurirea situaţiei, fiscul argeşean a cerut un punct de vedere Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, iar până la pronunţarea ANAF au fost puse "măsuri asiguratorii" pe veniturile pe care FC Argeş şi alte două cluburi din acelaşi judeţ le-ar obţine, pe viitor, din eventualele transferuri ale unor jucători la alte echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici