Gigi Becali: Cu Ajax ne trebuie o minune mai mică decât cea cu Valencia

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că pentru a trece de Ajax Amsterdam, în meciul din 21 februarie, contând pentru returul 16-imilor Ligii Europa, gruparea bucureşteană are nevoie de o minune mai mică decât cea din partida cu FC Valencia, din sezonul 2004/2005 al Cupei UEFA.

260 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Cu Ajax ne trebuie o minune mai mică decât cea cu Valencia

Gigi Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

La 24 februarie 2005, Steaua elimina pe FC Valencia, la loviturile de departajare, din 16-imile de finală ale Cupei UEFA, după ce pierduse manşa tur, în deplasare, cu scorul de 0-2.

"Ne trebuie o minune mai mică decât cum a fost cu Valencia pentru că Steaua de acum este mult mai puternică decât Steaua de atunci şi Ajaxul nu este Valencia. Dacă marcăm gol în primele 20 de minute după aia totul e posibil. E posibil, dar cu noroc", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că Ajax este o echipă care pasează bine, dar care atunci când primeşte un gol începe să aibă probleme. "Ajax e o echipă care pasează foarte bine şi eu cred că trebuia o altă strategie cu ei. Dacă le marchezi un gol nu este o echipă solidă. O echipă căreia îi poţi marca patru-cinci goluri. Dacă le dai un gol pot să fie şi doi trei zero la pauză şi nu zice nimeni nimic de Ajax că nu este o echipă aşa puternică. Se apără foarte slab", a completat Becali.

Finanţatorul stelist a precizat că echipa pe care antrenorul Laurenţiu Reghecampf o va trimite în teren, joi, va fi una ofensivă. "O să joace cu Tănase şi cu Prepeliţă mijlocaşi. O să fie Chipciu, Rusescu Popa. Poate să fie Rusescu noul Andrei Cristea care e marcator, nu? Trebuie să-ţi faci echipă de atac. Şi ca să-ţi faci echipă de atac poţi să joci cu Tănase mijlocaş. O să vedem ce se va întâmpla. Cred că va juca cu Tănase şi Prepeliţă. N-ai altă soluţie. Trebuie să joci pe atac, să marchezi două goluri", a explicat Becali.

Gigi Becali a menţionat că fundaşul Vlad Chiricheş nu se va mai transfera în această iarnă în străinătate din cauza greşelii comise la meciul tur cu Ajax. "Greşeala ce a făcut-o el acolo l-a costat. Greşeala ce-a făcut-o el cu Ajax l-a costat. El putea să fie plecat săptămâna asta. Eu acolo (n.r. - la Dubai) nu m-am dus degeaba. El dacă nu greşea, putea să plece. Dar a fost o greşeală mare. Greşeala pe care a făcut-o el e o carenţă de fotbal. Era chiar omul care trebuia marcat de el. Omul ăla era omul lui. I-am spus, băi băiatule, dacă mai greşeşti aşa, te mai ţinem trei, patru, şase luni în loc. E cel mai iute fundaş din Europa la ora asta. Ca viteză, ca dexteritate e cel mai bun", a adăugat Becali.

Gigi Becali a dezvăluit că transferul lui Chiricheş s-ar fi ridicat la suma de 12 milioane de euro. "A fost vorba de fapt de 12 milioane. Numai că omul cu care am negociat eu mi-a spus: «Băi, Gigi, nu pot să spun eu la oameni să dea 12 milioane, se uită la faza asta. Mai lasă să treacă, să uite faza asta. Că ăia nu se uită. Dacă le spun acum, ia dă să văd. Cu cine a jucat ultima dată? Ia uite-o. E o chestie de bun simţ. Bă, ăsta a greşit elementar. Bă, dă 12 milioane pe el acum. Băi, Gigi, cum să-i spun eu acum, dă 12 milioane pe ăsta». Că a fost vorba de 10, după aceea am ridicat-o la 12. Dacă el nu greşea, era plecat. Omul spunea, da domne, ăsta merită 12. Şi gata, îl luau", a mai spus Becali.

Potrivit lui Becali, Vlad Chiricheş are probleme la jocul aerian. "E un defect al lui săritura la cap. La faze fixe noi am luat multe goluri pe defecţiunea asta. Acum ne facem şi noi că plouă. Îl mai acoperim. Nu poţi să garantezi pentru un jucător de 12 milioane şi după aia să-i spui, lasă că îi fac lui Gigi un avantaj. Omul nu mai vrea să garanteze. Băi, Gigi, nu pot să garantez. Ăla nu se duce acolo şi gata, trece cu vederea. Băi, am dat o dată o ţeapă de 12 milioane. La revedere după aia. Pierzi şi prietenia, pierzi şi încrederea. El vrea să fie elegant. Nu se poate eleganţă la fotbal", a subliniat Becali.

Gigi Becali consideră că săptămâna în care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare a fost cea mai grea din viaţa sa. "Normal, a fost cea mai grea din viaţă pentru că m-a schimbat. M-a schimbat şi ca om. La Ajax nu aveam emoţie. Şi acum nu mai am emoţii pentru că am făcut toată viaţa ce am vrut. Jucătorii au fost afectaţi. Eu credeam că nu au fost afectaţi. Îmi spunea Mihai: «Băi, Gigi, poate să se întâmple cu mine, cu oricine orice. Dar aici la echipă tu eşti sufletul, adică fără tine nu se poate». Orice s-ar întâmpla, eu nu mă retrag. Rămâne Steaua în continuare, nu poate fi afectată financiar. Nu mai am nimic războinic. Becali e mort. Sufletul meu e omorât, l-au omorât, e distrus", a declarat Becali.

El îşi doreşte ca Steaua să ajungă în grupele Ligii Campionilor pentru a încasa bonusurile de la UEFA. "Vreau ca să câştig bani. Vreau să îmi placă ceva ca să mă distrez şi să câştig bani. Vreau bani. Vreau Liga Campionilor că vreau 40 de milioane. Pe mine la fotbal de acum încolo nu mă mai interesează decât s-o văd pe Steaua că joacă, să mă distrez şi bani. Să-i bag în buzunar", a precizat Becali.

Gigi Becali este de părere că fostul patron al echipei FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, care a decedat la finalul săptămânii trecute, era un om sentimental, care trăia intens. "Cu Sechelariu am avut nişte clipe din viaţa mea... Frumoase. Pe alea le ţin minte, pe celelalte le şterg. Era sentimental, trăia intens. Avea o nebunie. Dar trăia intens", a conchis Becali.

Steaua Bucureşti a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 2-0, de Ajax Amsterdam, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. Partida retur se va disputa joi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici